VK: Iceland experimenteert met UberEats

Saoedi-Arabië: BinDawood wil beursgang voor 2,2 mld rial
De Saoedi-Arabische supermarktketen BinDawood Holding bereidt zich voor op een beursgang in Riyadh, die het bedrijf een kapitaal op moet leveren van tot 2,19 mld rial (€ 492,5 mln). Het bedrijf wil in totaal 22,86 mln bestaande aandelen aanbieden tegen een richtprijs van rond de 90 rial (€  20,24) per aandeel. Door de beursgang wordt in totaal een belang van 20% ter overname aangeboden.
Bron: reuters.com 

VK: meer klanten voor M&S dan voor Waitrose via Ocado
Volgens Ocado vinden meer consumenten hun weg via het online platform naar producten van Marks & Spencers, dan dat dit het geval was bij producten van Waitrose. De samenwerking met Marks & Spencer is twee weken geleden van start gegaan. Daarvoor was er sprake van een partnerschap met Waitrose. "Het aandeel aan M&S-producten per gemiddelde online winkelmand bij Ocado is hoger dan voorheen met producten van Waitrose", aldus een verklaring van Ocado. Volgens Ocado laat dit een positieve reactie van de consument zien ten opzichte van de toevoeging van het M&S-huismerk aan het assortiment.
Bron: standard.co.uk 

China: Alibaba wil investeren in Grab
De Chinese tech-gigant Alibaba is van plan om US$ 3 mld (€ 2,5 mld) te investeren in Grab Holdings. Grab Holdings is van oorsprong een online bemiddelaar voor personenvervoer, zoals Uber. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld op het gebied van onder andere online betaalmogelijkheden, koeriersdiensten en thuisbezorging van maaltijden. Wat Grab met name aantrekkelijk maakt voor Alibaba is de schat aan informatie die is opgedaan met betrekking tot consumentengedrag in acht verschillende landen. Het grootste deel van de activiteiten van Grab vindt plaats in Zuid-Oost-Azië. Alibaba zou hier uitstekend met het bedrijf samen kunnen werken via de eigen online marktplaats Lazada, zowel op het gebied van marketing en promotie als met thuisbezorging. Volgens anonieme bronnen van Bloomberg zal Alibaba zijn financiële middelen aanwenden om een beperkt aandeel van Uber in Grab over te nemen. Uber kreeg zijn aandeel in Grab als gevolg van een fusie in maart 2018. Door deze fusie verdween de merknaam Uber in de Zuid-Oost-Aziatische regio en ontwikkelde Grab zich tot marktleider.
Bron: insideretail.asia 

VK: Iceland experimenteert met UberEats
Iceland werkt bij wijze van proef samen met UberEats om thuisbezorging aan te bieden. Via de site of app van UberEats kunnen consumenten bij een Iceland-filiaal in Hackney, Londen online boodschappen bestellen, die vervolgens binnen 20 minuten aan huis worden geleverd. Het assortiment bestaat onder andere uit versproducten, zuivel en diepgevroren producten. De bezorgkosten zijn £ 2,79 (€ 3,03). Door de samenwerking met UberEats wordt het online bereik van Iceland vergroot. Ook is dit een verbetering op de eigen bezorgdienst van Iceland. Deze eigen bezorgdienst bezorgt bestelde boodschappen pas een dag later, hoewel bij een bedrag van meer dan £ 35 (€ 38,01) geen bezorgkosten worden gerekend. Bij succes tijdens de pilotfase wil Iceland de samenwerking verder uitbreiden.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VAE: Géant opent eerste hypermarkt in Dubai
Urban Foods, dat een joint venture is van Meraas en Dubai Holding, opent zijn eerste Géant-hypermarkt in Dubai. De winkel komt te staan in de wijk Al Khawaneej, waar Meraas onder de naam Last Exit een locatie voor food trucks heeft opgezet. "Het succes van Last Exit in combinatie met de snelle ontwikkelingen in de commerciële omgeving van Al Khawaneej maakten het voor ons makkelijker om voor deze locatie te kiezen", aldus Mark Anthony Lack van Urban Foods.
Bron: gulfnews.com 

Japanse discountketen van start in Taiwan
De Japanse discounter Don Don Donki is van plan om voor het eerst uit te breiden in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Op dit moment heeft de keten nog geen details gegeven over de precieze locatie of de openingsdatum van deze eerste vestiging. Verschillende bronnen hebben echter bevestigd dat de winkel 24 uur per dag open zal zijn en waarschijnlijk zal komen te staan in de winkelwijk Ximendeng. De geruchtenmolen met betrekking tot Don Don Donki kwam sterk op gang nadat eerder advertenties werden opgemerkt voor het werven van ongeveer 400 werknemers. Momenteel heeft Don Don Donki 160 vestigingen verspreid over Japan, Hong Kong, Singapore, Thailand en Hawaii.
Bron: insideretail.asia 

VS: Werknemers van Kroger in Dallas stemmen in met overeenkomst
Kroger heeft bekend gemaakt dat werknemers bij 98 winkels van de afdeling van Kroger in Dallas hebben ingestemd met een nieuwe arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst is gesloten tussen Kroger en de vakbondsafdeling United Food and Commercial Workers Union (UFCW) Local 1000. "We zijn trots op het feit dat we voor het einde van 2020 de investeringen in het loon van onze werknemers zullen hebben verhoogd met ongeveer US$ 800 mln (€ 672,7 mln)", aldus een Kroger-onderdirecteur Tim Massa. "Dat is US$ 300 mln (€ 252,3 mln) meer dan oorspronkelijk was gepland als onderdeel van ons Restock Kroger-initiatief".
Bron: prnewswire.com 

VS: Walmart werkt met tweede bedrijf voor dronebezorging
Walmart werkt met een nieuw bedrijf aan een programma voor thuisbezorging door middel van drones. De samenwerking gaat aan het begin van volgend jaar van start. Het betreffende bedrijf heet Zipline. In eerste instantie zullen gezondheidsproducten worden bezorgd in de omgeving van het hoofdkwartier van Walmart in Bentonville in het noordwesten van Arkansas. Eventueel wordt het aanbod van gezondheidsproducten later uitgebreid met andere productcategorieën. Zipline is het tweede bedrijf waar deze vorm van samenwerking mee wordt ingezet. Minder dan een week geleden werd een vergelijkbaar partnerschap op gezet met de startup Flytrex. De drones van Flytrex worden gebruikt voor de thuisbezorging van boodschappen vanuit Walmart-locaties in North Carolina.
Bron: canadiangrocer.com 

VS: Amazon neemt 100.000 nieuwe werknemers aan
Amazon heeft aangegeven te zoeken naar 100.000 extra werknemers. Het is voor de vierde keer dit jaar dat het bedrijf in Noord-Amerika een groot aantal vacatures tegelijkertijd opstelt. De nieuwe arbeidskrachten zijn nodig om de vraag naar online retail bij te benen, die wegens de pandemie in rap tempo aan het groeien is. De nieuwe vacatures betreffen zowel voltijds als deeltijdsfuncties in de Amerikaanse thuismarkt en Canada. De functies betreffen rollen bij een van de 100 nieuwe distributiecentra en andere locaties die deze maand door Amazon worden geopend. Per 30 juni waren in totaal 876.800 werknemers bij Amazon in dienst, met uitsluiting van tijdelijk personeel.
Bron: reuters.com 

VS: SpartanNash neemt nieuwe CEO aan
Na een zoektocht van een jaar heeft SpartanNash een nieuwe CEO gevonden in de persoon van Tony B. Sarsam. Sarsam was tot voor kort actief als CEO van Borden Dairy Co. Inc. Vanaf augustus 2019 tot de aanstelling van Sarsam stond al die tijd interim-directeur en CEO Dennis Edison aan het roer van SpartanNash. Edison nam deze tijdelijke functie op zich nadat de vorige CEO, David M. Staples, in augustus 2019 zijn ontslag nam wegens tegenvallende financiële resultaten. Edison blijft actief als voorzitter van de raad van bestuur. Ook blijft hij voor 30 dagen actief als directeur om zo voor een soepele overgang met Sarsam te zorgen.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Amazon Fresh-winkel in Naperville, Illinois
Amazon gaat in Naperville, Illinois zijn tweede Amazon Fresh-vestiging openen. De winkel komt te staan op een voormalige Dominick's-locatie. Amazon maakte vorige maand zijn debuut met het winkelformat in Woodland Hills, Californië. Voor de tweede vestiging is vooralsnog geen openingsdatum bekend gemaakt. Wel is bekend dat de winkel 10 parkeerplaatsen krijgt, die specifiek zijn bedoeld als afhaalplek. Ook zou de winkelervaring veel gaan lijken op die van de vestiging in Woodland Hills, hoewel Amazon hier officieel geen mededelingen over heeft gedaan.
Bron: connect.media 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven