Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exportverbod om prijzen voor consumenten betaalbaar te houden

Kansen voor Hollandse exporteurs: Indiase regering stopt uienexport

De Indiase uienexport is gestopt. De regering heeft ingegrepen nadat de uienprijzen aanzienlijk waren gestegen. De ui is een zeer belangrijk product voor het gemiddelde Indiase huishouden en met de exportstop probeert de regering uien voor de Indiase consument betaalbaar te houden.

Indiase uien mogen vanaf nu niet meer worden geëxporteerd. Deze week heeft de Indiase regering het exportbeleid voor uien gewijzigd van 'Vrij' naar 'Verboden'. Sagar Tikyani, oprichter van de Indiase handelsonderneming Dilip Agro, legt uit dat dit is om de Indiase consument te beschermen. Tikyani: "Het is de tweede keer dat dit gebeurt. Het gebeurde eerder, in 2019. Omdat uien een belangrijk basisproduct zijn op het boodschappenlijstje van de consument, kan de overheid niet toestaan dat de uienprijzen te hoog oplopen."

Tikyani legt uit dat de regering de strengste maatregel heeft opgelegd om plotselinge prijswijzigingen tegen te gaan: "Gisteren zijn de uienprijzen op de open markt drastisch gestegen, wat leidde tot FOB prijzen van € 438 - € 464/ton. Deze prijsstijging heeft ertoe geleid dat de regering de strengst mogelijke maatregelen heeft genomen. De oogst in de Bangalore-regio, die op dit moment op het punt staat van start te gaan, heeft schade geleden door zware regenval. Alle druk voor het uienaanbod ligt dus op de Nashik-regio. Hierdoor zijn de prijzen omhooggeschoten."

Eind november wordt er weer een nieuwe uienoogst verwacht. Tikyani vermoedt dat het exportverbod verlengd zal worden. "Nu zijn alle ogen gericht op de Kharif oogst, die naar verwachting eind november wordt binnengehaald. Als er enige vorm van verstoring is door het weer in die periode, ben ik bang dat dit nieuwe exportverbod voor een langere periode zal blijven gelden. In dat geval ligt de bal in het kamp van andere grote uienproducerende landen, zoals Egypte, Nederland, China en Turkije."

Voor meer informatie:
Sagar Tikyani
Dilip Agro
+91 7045842844
sagartikyani7@gmail.cominfo@dilipagro.com  
www.dilipagro.com 

Publicatiedatum: