JD Cooling en Worldwide Fruit openen rijpfaciliteit met Softripe-technologie

JD Cooling, leverancier van temperatuurgecontroleerde systemen, en Worldwide Fruit (WFL) hebben hun nieuwe Softripe avocadorijperij in Spalding (Lincolnshire) in gebruik genomen. De Softripe-technologie zal nu voor in totaal 132 palletplaatsen worden toegepast. Het gerijpte fruit zal naar verwachting in oktober 2020 in de winkels liggen. 

De met een award bekroonde Softripe-technologie betekent een grote stap voorwaarts op het gebied van fruitrijping en zal WFL talloze voordelen bieden. Het verhoogt de efficiëntie en stroomlijnt de processen en reduceert de verwerkingstijd wat resulteert in een hogere mate van consistentie van het gerijpte fruit en in een betere kwaliteit. Daarnaast worden verliezen tot een minimum beperkt omdat er minder destructieve testen nodig zijn en kan er ook aanzienlijk op het energieverbruik worden bespaard. Softripe is een investering die zowel retailers als consumenten veel voordelen biedt en die zichzelf zeker terug zal betalen. 

Tijdens de officiële ingebruikname zei John Dye, voorzitter van JD Cooling: "Het gebeurt niet vaak dat er zo'n baanbrekende technologie als Softripe op ons pad komt. Het is de grootste vooruitgang binnen de fruitrijping van de afgelopen decennia. Deze faciliteit zal de ready-to-eat-markt volledig op zijn kop zetten."

Softripe is gepatenteerd en het enige rijpsysteem waarbij een volledig luchtdichte kamer wordt gebruikt in combinatie met CO2-absorbeerders en stikstofgeneratoren om het optimale gehalte aan ethyleen, CO2 en zuurstof volledig te kunnen controleren. De unieke software-algoritmes van Softripe bepalen telkens weer de optimale omstandigheden voor een perfecte rijping. 

“Er is momenteel veel te doen over andere rijpsystemen maar Softripe is het enige systeem ter wereld waarmee het ethyleen-, CO2- en zuurstofgehalte kunnen worden gecontroleerd door rechtstreeks met het fruit te communiceren," zei Dye. "Het stelt leveranciers ook in staat om destructieve tests na de rijping te vermijden en dit is ook het enige systeem waarmee de houdbaarheid fors kan worden verlengd."

Voornaamste aspecten van deze technologie:

  • Geen stress voor de avocado's
  • Gebruik van lagere temperaturen
  • Controle over het gehalte aan zuurstof, CO2 en ethyleen
  • Hogere relatieve luchtvochtigheid
  • Controle over de gehele omgeving afgestemd op de exacte behoeftes van het fruit in iedere fase van de rijpingscyclus

Neal Collishaw, manager operations  bij Worldwide Fruit: “We streven ernaar om verliezen binnen onze processen tot nul te reduceren. Avocado's staan erom bekend dat ze moeilijk te rijpen zijn in een traditioneel rijpsysteem. Na de rijping waren er dan ook altijd nog grote verschillen in rijpheid tussen het fruit dat in het winkelschap belandde en dit leidde tot ontevredenheid onder consumenten. Softripe garandeert dat we een premium product van consistente kwaliteit kunnen leveren en heeft onze verwerkingstijd verkort. Naast de kortere rijpingscyclus biedt deze oplossing telers, distributeurs, retailers en consumenten duidelijk veel voordelen op."

Voor meer informatie:
JD Cooling Group
Tel: +44 1553 767446
www.jdcooling.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven