Stijgende en stabiel hoge prijzen kasgroenten op VBT-klokken

Tholen - Het hield vooral in tomaat en courgette de afgelopen weken niet over qua prijsvorming, maar vorige week is daar echt verandering in gekomen. De prijs voor los en tros in tomaat verdubbelden in een week tijd, terwijl de prijzen voor courgette, aubergine, komkommer en paprika stabiel op een prima prijspeil bleven.

Tomaat - stijgend
Vooral de prijsstijging in tomaat op de VBT-klokken springt in het oog. Voor losse tomaten werd een middenprijs van 75 eurocent genoteerd, ten opzichte van 36 cent in week 36. Ook de middenprijs voor tros verdubbelde bijna, van 27 cent in week 36 naar ruim 53 cent in week 37. Daarmee lijkt de stijgende lijn die in augustus werd ingezet, door te lopen, al blijven het gemiddelden, dus kan de situatie per segment verschillen. 

Courgette - stabiel
De courgetteprijzen waren lange tijd ook laag, maar in week 36 schoten de prijzen omhoog en in week 37 wordt het prijspeil gehandhaafd met als middenprijs voor groen ruim 26 cent. Wat hier helpt is dat de Spaanse producties later op gang komen. Wel is het aanbod hoog, maar dat is ook de vraag.

Prijs aubergine en groene paprika stijgt
Ook de overige kasgroenten laten stabiele, soms zelfs nog stijgende prijzen zien. Aubergines leverden in week 37 een middenprijs van 2,19 euro op, tegenover 1,89 in week 36. Ook de prijs voor groene paprika steeg, van 1,07 naar 1,24.

Daling prijs rode en gele paprika's
De prijzen voor geel en rood daalden wel, van 1,30 naar 1,10 voor geel en van 1,51 naar 1,26 voor rode paprika's. Zoals vorige week al werd aangegeven, zitten er grote verschillen in de prijzen voor de sorteringen. Er is veel aanbod van kleine maten, terwijl de grote maten schaarser zijn. 

Komkommer - stabiel
De komkommerprijzen zijn stabiel, waarbij er een halve cent bijkwam in de middenprijs (van 0,580 naar 0,585). Een beperkt aanbod ligt hier ten grondslag aan de hoge prijzen.

Bekijk hier alle prijzen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven