José Illan, le Tresacois:

Goed begin van het Franse druivenseizoen

“Het Franse druivenseizoen is goed begonnen met relatief stabiele prijzen,” legt commercieel directeur bij Le Tresacois José Illan uit. De kwaliteit is ook erg mooi voor alle rassen, waaronder de Lavallée, Muscat, BOB Muscat du Ventoux en de Danlas. Dit jaar hoopt het familieteeltbedrijf in de Gard een opbrengst van in totaal 2.500 ton te halen.

Biologisch aanbod
De rassen Lavallée en Muscat zijn ook verkrijgbaar als biologische variant. “We zijn met onze biologische teelt begonnen omdat we merkten dat de vraag hiernaar groeide. Eerder hebben we al wat biologische druiven aangeboden, maar niet veel. Dit jaar zijn de volumes groter.”

De Tresacois-druiven hebben dit jaar hun intrede gedaan in de wereld van de sport. “Via één klant konden we onze Lavallée en Muscat serveren tijdens de Tour de France en Roland Garros.” Zolang het weer het toelaat, zal Le Tresacois druiven blijven aanbieden die in open velden worden geteeld. Over een week zijn de druiven beschikbaar voor langdurige opslag. Deze druiven zijn 4 tot 6 weken houdbaar. Als de kwaliteit goed is, zijn ze verkrijgbaar tot Kerst.

Behalve op de druivenoogst bereidt Le Tresacois zich op het kiwi-seizoen voor, dat al in november van start zal gaan.

Le Tresacois verkoopt het fruit onder de merknaam 'Le Tresquois'. Het bedrijf is GlobalGAP, IFS en HEV gecertificeerd en heeft eco-verantwoordelijke boomgaarden.

Voor meer informatie:
José Illan
Le Tresacois
208 Ancienne Route de Lyon
30330 Connaux
France
Telefoonnummer: +33 (0)6 51 22 16 98
jose04700@gmail.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven