Carmine Cirimele van Frugales, over de seizoensstart van Spaanse granaatappelen

"Wanneer zachtfruit en steenfruit opraken, komen granaatappelen in beeld bij de klanten"

Het Spaanse granaatappelseizoen is reeds begonnen: aan het begin van week 37 arriveerden de eerste partijen op de groothandelsmarkt in Keulen. "September is traditioneel de zwakste verkoopmaand van het jaar. Zodra het zachtfruit en steenfruit opraken, komen Italiaanse druiven en Spaanse granaatappelen in beeld bij de klanten", vertelt Carmine Cirimele, directeur van grossier Frugales uit Keulen. Vanaf midden/eind november start normaal gesproken de hoofdverkoopperiode van de Spaanse granaatappelen.


Spaanse granaatappelen die momenteel binnenkomen. Over 10-14 dagen gaat ook het seizoen van kaki persimon uit Spaanse teelt van start. 

Desalniettemin is de uitgangspositie voor de Spaanse granaatappelen aan het begin van het seizoen zeer goed, ziet de handelaar. "We handelen alleen in het premiummerk Monna Lisa: deze granaatappelen zijn weliswaar iets duurder dan andere merken, maar desondanks weten onze afnemers de uitstekende kwaliteit te waarderen." Over het algemeen ziet hij weinig concurrentie voor de Spaanse granaatappelen uit andere teeltlanden. "Turkse producten heb ik hier op de groothandelsmarkt in ieder geval nog niet gezien."

Kratjes met tien Spaanse granaatappelen van het merk Monna Lisa worden momenteel voor 13-14 euro verhandeld. Ook de kratjes met twaalf of veertien stuks zijn reeds verkrijgbaar.

Osteen-mango's uit Spanje
Parallel aan de seizoensstart bij de granaatappelen komt ook de exotenmarkt langzaam weer op gang. "Vanaf week 38 bieden we onze klanten Peruaanse Hass evenals de eerste Osteen-mango's uit Spaanse teelt aan. Beide producten worden eveneens onder het label Monna Lisa aangeboden."

Momenteel in het assortiment: vezelvrije Osteen-mango's uit Spanje en Peruaanse Hass.

De Spaanse mango's hebben zich inmiddels bij de klanten bewezen, weet Carmine, die onder meer gespecialiseerde retailers tot zijn klantenkring rekent. "Het ras Osteen is een vezelvrije, goede variëteit die steeds populairder wordt in de gespecialiseerde handel," concludeert Carmine.

Voor meer informatie:
Carmine Cirimele
Frugales GmbH
Marktstr. 10 -12
50968 Köln (Großmarkt)
Duitsland
+49 221 9372 1440
carmine.cirimele@frugales.eu  
www.facebook.com/frugales.koln   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven