Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortifrut neemt eerste drijvende fotovoltaïsche installatie in Chili in gebruik

Vorig jaar zette het Chileense zachtfruitbedrijf Hortifrut samen met Solarity, een bedrijf gespecialiseerd in groene energie, een fotovoltaïsch project op om in het eigen elektriciteitsverbruik te kunnen voorzien in de bedrijfsfabrieken en op de percelen. Het project is deze week voltooid met de inhuldiging van de achtste zonne-energiecentrale vlak bij percelen in Santa Teresa in de regio Valparaíso. Het is de eerste drijvende fotovoltaïsche installatie in Chili die is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Het initiatief zal duurzame energie leveren die overeenkomt met 53% van het jaarlijkse verbruik op de percelen van het bedrijf in Santa Teresa. "Dit is de achtste actieve zonnecentrale die Hortifrut al heeft geïnstalleerd in Chili. Het is ons doel is om minstens 50% van alle energie die wordt gebruikt op onze velden en in onze productiefabrieken te vervangen", zegt Juan Ignacio Allende, manager van Hortifrut. Met de ontwikkeling en de implementatie van hernieuwbare energiebronnen voor de bedrijfsactiviteiten over het hele land, onderstreept Hortifrut zijn betrokkenheid bij het milieu en de samenleving.

De drijvende zonne-energiecentrale is niet alleen innovatief, maar biedt in vergelijking met conventionele installaties op de grond ook nog het voordeel dat het de verdamping van het irrigatiewater in het reservoir tegengaat. Bovendien verhoogt het de efficiëntie van de zonnepanelen, want door het contact met het water werken die bij iets lagere omgevingstemperaturen. Het systeem maakt ook beter gebruik van de beperkte ruimte.

"In totaal gaan we 18 zonnecentrales installeren die in het eerste kwartaal van 2021 actief moeten zijn", besluit Allende.

Voor meer informatie:
Juan Ignacio Allende
Hortifrut
Av. del Cóndor 600, 4.º piso.
Ciudad Empresarial, Huechuraba
Santiago, Chili
+56 2 2479 26 00
chile@hortifrut.com
www.hortifrut.com

Publicatiedatum: