John van der Zouwen, De Groot van dommele:

"Eerste Spaanse mandarijnen goed ontvangen"

Tholen - Maandag werden de eerste Spaanse mandarijnen van het seizoen gelost op de locaties van De Groot van dommele in Hedel en Breda. "Er was meteen een goede vraag. Het eerste volume is allemaal binnen een dag verkocht. Nu het zo goed uitpakt, proberen we om meer volume binnen te krijgen deze week", vertelt John van der Zouwen.

"De Satsuma-mandarijnen (Iwasaki's) worden verkocht onder het merk Jugosas, dat we sinds een aantal jaren voeren bij De Groot van dommele. Over smaak kan je twisten, maar de smaak van deze eerste Spaanse mandarijnen heeft me verrast. Het zijn natuurlijk vroege mandarijnen, maar met een brix boven de 10 zijn ze heerlijk om te eten", vertelt John. "Het prijsniveau ligt momenteel iets boven vorig jaar."

Hij verwacht de komende weken een gestaag groeiende aanvoer. "Het aanbod is nog niet zo groot, maar gelukkig zijn er nog genoeg mandarijnen uit Zuid-Afrika beschikbaar, dus kunnen we aan alle vraag voldoen. Je kunt wel merken dat de klanten toe zijn aan weer wat andere producten. September is een wisselmaand qua producten, zomerproducten, zoals zachtfruit en steenfruit, lopen uit het assortiment en maken plaats voor winterproducten terwijl het weer daar niet altijd in meebeweegt."

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
De Groot van Dommele
+31 76 530 7003
richardbevelander@degrootvandommele.nl 

John van der Zouwen
+31 76 5307006
 johnvanderzouwen@degrootvandommele.nl  
 www.degrootvandommele.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven