Tegemoetkoming uit Schaderegeling tot 125.000 euro vaststellen

Alle bedrijven die een tegemoetkoming hebben aangevraagd in het kader van de Schaderegeling van een bedrag tussen 25.000 en 125.000 euro kunnen deze nu vaststellen (afronden) via de website van RVO.nl.

Bedrijven dienen bij de vaststelling een derdenverklaring mee te sturen. Dat is een verklaring van een deskundige op het gebied van financiële administratie of dienstverlening van buiten het bedrijf, bij voorkeur iemand die het bedrijf kent. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

• de accountant;
• het boekhoud- of administratiekantoor;
• de belastingdeskundige of -advieskantoor;
• de brancheorganisatie.

De deskundige zal, nadat die zich op de hoogte heeft gesteld van de opzet van de regeling, de aanvraag bekijken en aangeven dat alle gegevens geloofwaardig zijn en passen in de regeling. Plus dat er geen redenen zijn om daaraan te twijfelen. De deskundige gebruikt een formulier om zijn verklaring af te geven. Dit formulier staat op Tegemoetkoming sierteelt en onderdelen voedingstuinbouw op mijn.rvo.nl.

Controle via GroentenFruit Huis
"Als brancheorganisatie zijn wij betrokken geweest bij het opzetten van de regeling en hebben we voorstellen gedaan voor de wijze waarop de regeling gecontroleerd kan worden. Gegeven deze kennis(voorsprong) wil GroentenFruit Huis deze dienst aan betrokken leden aanbieden als daar voldoende belangstelling voor is. Heeft u interesse? Meld u via schademelding@groentenfruithuis.nl. GroentenFruit Huis kijkt op basis van de reacties of dit intern wordt opgepakt, of bij een externe partij wordt neergelegd die de sector goed kent", aldus GroentenFruit Huis. 

NOW niet in mindering
"In ons nieuwsbericht van 3 september hebben we aangegeven dat de ontvangen NOW-uitkering niet meer in mindering hoeft te worden gebracht op het berekende schadebedrag. De tegemoetkoming uit de Schaderegeling zal daardoor in de meeste gevallen hoger uitpakken. U dient hiervoor mogelijk een correctie op uw aanvraag in te dienen via een wijzigingsformulier vóór u de vaststelling aanvraagt bij RVO. Na indiening van de vaststelling kunt u uw aanvraag namelijk niet meer wijzigingen! Voor meer informatie verwijzen we u naar het nieuwsbericht van 3 sept."

"Voor alle bedrijven die een tegemoetkoming van 125.000 euro en hoger hebben aangevraagd is er nog geen duidelijkheid over de benodigde bewijsstukken t.b.v. de vaststelling. Zodra dit bekend is dan hoort u dit van ons", zegt de brancheorganisatie. 

Voor meer informatie:
schademelding@groentenfruithuis.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven