Alain Hohwiller, Soldive:

“We verwachten een mooi naseizoen voor Franse meloenen”

"Tot nu toe verloopt het Franse meloenenseizoen prima. De kwaliteit van de meloenen is duidelijk erg goed,” vertelt de kersverse algemeen directeur van Soldive Alain Hohwiller. “Dit jaar waren de volumes aan het begin van het seizoen wat aan de kleine kant, maar toch konden we regelmatig aan onze klanten leveren. Onze medewerkers hebben non-stop gewerkt om de opbrengsten uit onze drie teeltgebieden op tijd te kunnen verpakken."

"Sinds 15 augustus is de markt veranderd. Dit komt voornamelijk door de introductie van ander fruit, zoals peren, druiven en pruimen. Het mooie weer dat eraan zit te komen, zal de vraag naar meloenen in september echter weer doen toenemen en er mede voor zorgen dat het seizoen op een hoog niveau eindigt. We bieden kwaliteitsproducten en volumes, die voldoen aan de vraag van onze klanten en consumenten met een mooi naseizoen. Onze velden staan vol met prachtige, nog te oogsten meloenen."

Het Franse meloenenseizoen bij Soldive duurt nog tot de eerste week van oktober. Vanaf half november biedt Soldive de meloenen uit Senegal aan, die tot april verkrijgbaar zullen zijn. "In maart komen onze meloenen uit Marokko aan, in mei gevolgd door onze meloenen uit Spanje. Door deze internationale inzet kunnen we meer dan tien van de twaalf maanden producten aanbieden." Het grootste deel van de meloenen van Soldive wordt in Frankrijk afgezet, maar het bedrijf exporteert ook naar veel andere Europese en Aziatische landen en naar landen in het Midden-Oosten.

Verwerkings- en diepvriesfabriek in Moncontour
Soldive verwerkt een deel van de Franse opbrengst voor klanten gespecialiseerd in diepgevroren producten, voor ijsfabrikanten, bakkers en banketbakkers. Van het vruchtvlees van de meloenen wordt de beroemde 'Calisson d'Aix' gemaakt. De verwerkings- en invriesinstallatie in Moncontour bestaat al 30 jaar.

HEV niveau 3 
"Soldive, meloenteler sinds 1963, richt zich op een ecologische aanpak. Dit jaar hebben we HEV-certificering niveau 3 behaald voor onze volledige Franse teelt op verschillende locaties," vertelt Alain.

"Soldive biedt daarnaast conventionele, biologische en residuvrije meloenen aan. Met aandacht voor de behoeften van onze klanten en consumenten werken we met onze teams samen aan de innovatie van onze technieken en de ontwikkeling van een ruimer aanbod aan rassen. In Senegal, Marokko en Spanje telen we ook sla. In Frankrijk plant, teelt, oogst en zet Soldive meloenen af."

"Aan het eind van dit seizoen zal de zon het plezier van het eten van zomermeloenen in september doen vergroten. Dit is dan ook het moment om Franse meloenen te eten," aldus Alain, die zich bij Soldive zal voegen om het bedrijf verder te ontwikkelen en te werken aan het uitbreiden van het aanbod en aan de differentiatie/segmentatie van de Franse markt.

Voor meer informatie:
Alain Hohwiller
Soldive 
a.hohwiller@soldive.fr 
www.soldive-producteur.com    


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven