Oogst Portugese Rocha-peer 40% lager dan vorig jaar

De Rocha-peer is al meer dan twee decennia aanwezig op de buitenlandse markten en is vandaag de dag het meest geëxporteerde Portugese groenten- en fruitproduct. De Rocha-peer verovert steeds meer markten over de hele wereld, met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika (met de nadruk op Brazilië en Canada) en Afrika. Naast het succes in het buitenland is de Rocha-peer ook geliefd bij de binnenlandse consument.

In de wereld van vandaag is het beroep van fruitteler een veeleisende en zeer professionele activiteit. Telen in de eurozone, vooral in Portugal, is vrij duur. De productiekosten zijn duurder in Portugal en arbeid is niet alleen schaars, maar ook erg duur en is een van de factoren die de productiekosten het meest doen stijgen.

De prijs waartegen het fruit in de schappen van de supermarkten terechtkomt is bekend en het is eenvoudig uit te tellen dat het beroep van fruitteler niet altijd het meest winstgevende is.

Aangezien de oogst dit jaar kleiner is dan in voorgaande jaren, met een daling van meer dan 40%, wil de Nationale Vereniging van Rocha-Perentelers dat de consumenten meer waardering krijgen voor de producenten die voldoen aan de meest veeleisende voedselveiligheidscertificaten van de Europese en nationale afzetkanalen, waardoor de Rocha-peer een gezond en veilig product is voor het hele gezin. De fruittelers hanteren strenge kwaliteitsnormen, waarbij duurzame beschermingsmaatregelen worden toegepast om het milieu te beschermen.

De Rocha-peer heeft een beschermde oorsprongsbenaming, een certificering die de unieke teelt- en kwaliteitskenmerken van een product dat in een afgebakend gebied wordt geteeld, garandeert.

Voor meer informatie:
Joana Pereira
Associação Nacional de Produtores de Pera Rocha
+35 1916781011
anp@perarocha.pt
www.perarocha.pt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven