Sterke Spaanse en Egyptische competitie voor Italiaanse zoete aardappelen

De oogst van zoete rode aardappelen is eind augustus officieel begonnen in het gebied van Castellaneta en Laterza (Taranto, Italië). "We zijn in lijn met de afgelopen seizoenen, ondanks het feit dat de producten al half augustus klaar waren," legt eigenaar Michelangelo Loizzi uit.

"De prijzen van biologische producten liggen meestal iets hoger, maar er is sterke concurrentie uit Spanje en Egypte, landen die van oorsprong veel bekender zijn om dit product dan Italië. De houdbaarheid, uniformiteit en sortering van de Italiaanse zoete aardappelen zijn erg goed, maar dat is helaas niet terug te zien in de prijzen."

Zoete aardappelen uit Puglia worden geteeld voor de binnenlandse markt, maar worden ook geëxporteerd naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Dit zijn landen die het product goed kennen en grote hoeveelheden consumeren," zegt Michelangelo.

Zoete aardappelen blijven een niche-product in Italië. "We verwachten niet dat de piek in de aardappelconsumptie tijdens de lockdown een blijvend effect zal hebben op de commercialisering van onze aardappelen. Maar al met al, quarantaine of geen quarantaine, mensen moeten eten," besluit Michelangelo. 

Voor meer informatie:
Michelangelo Loizzi
Az. Agr. Loizzi Michelangelo
+39 335 1590831
loizzimichelangelo@gmail.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven