Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria:

"Prijzen witloof hoog voor tijd van het jaar"

Het seizoen van de spruiten gaat van start! Nu nog beperkte volumes, maar deze zullen snel doorgroeien, hoge prijzen. Prijzen van tomaten, zowel los als tros, blijven aantrekken. Door de hittegolf van een paar weken geleden is er nu minder aanbod, wat de prijzen fors doet stijgen. Beperkt aanbod in komkommers en aubergines zorgt voor hoge prijzen. 

Witloof is prijzig voor deze periode van het jaar. Aantallen prei stijgen verder door, prijsniveau is normaal en redelijk stabiel. Nieuwe oogst knolselder verloopt overzichtelijk, aantallen en noteringen ongewijzigd. Groene selder werd goedkoper verkocht in vergelijking met vorige week. Knolvenkel werd opnieuw duurder en dat vooral in de grote maten.

Prijzen en aanvoer van paprika’s blijven zeer sterk schommelen. Geel is vandaag de duurste kleur, rood de goedkoopste. Prijzen courgettes zijn zeer stevig te noemen, ondanks een ruim aanbod. Zeer sterke noteringen voor deze periode van het jaar. Broccoli en bloemkool werden iets goedkoper vandaag. Aardbeien werden opnieuw fors duurder in vergelijking met enkele weken geleden.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: