Marktinformatie Flandria:

"Prijzen witloof hoog voor tijd van het jaar"

Het seizoen van de spruiten gaat van start! Nu nog beperkte volumes, maar deze zullen snel doorgroeien, hoge prijzen. Prijzen van tomaten, zowel los als tros, blijven aantrekken. Door de hittegolf van een paar weken geleden is er nu minder aanbod, wat de prijzen fors doet stijgen. Beperkt aanbod in komkommers en aubergines zorgt voor hoge prijzen. 

Witloof is prijzig voor deze periode van het jaar. Aantallen prei stijgen verder door, prijsniveau is normaal en redelijk stabiel. Nieuwe oogst knolselder verloopt overzichtelijk, aantallen en noteringen ongewijzigd. Groene selder werd goedkoper verkocht in vergelijking met vorige week. Knolvenkel werd opnieuw duurder en dat vooral in de grote maten.

Prijzen en aanvoer van paprika’s blijven zeer sterk schommelen. Geel is vandaag de duurste kleur, rood de goedkoopste. Prijzen courgettes zijn zeer stevig te noemen, ondanks een ruim aanbod. Zeer sterke noteringen voor deze periode van het jaar. Broccoli en bloemkool werden iets goedkoper vandaag. Aardbeien werden opnieuw fors duurder in vergelijking met enkele weken geleden.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven