Antonio Caballero, Frutas Torero: "Te veel risico's om naar overzeese markten te exporteren"

"Dit jaar exporteren we onze druiven alleen binnen Europa"

Het seizoen van de tafeldruiven in de regio Murcia is in volle gang. Hoewel de vroegste variëteiten aanzienlijke oogstdalingen registreerden als gevolg van de regen eind april en begin mei, dus vóór het begin van de oogst, leveren de variëteiten in het midden van het seizoen hun gebruikelijke opbrengst. De vraag blijft hoog.

"Dit jaar hebben we lagere volumes op de markt afgezet van bijvoorbeeld ITUM Fifteen of Superior, maar op dit moment oogsten we normale volumes en een betere kwaliteit, want gelukkig heeft het sinds het begin van het seizoen niet geregend en dat is bepalend voor de kwaliteit," vertelt Antonio Caballero, manager van Frutas Torero.

Seizoen eindigt eerder dan normaal
Volgens de teler en exporteur is de vraag naar druiven hoog en zijn de prijzen ook hoog, acceptabel en stabiel. "We krijgen ons product goed op de markt, we hebben nauwelijks voorraden. Het feit dat het op dit moment niet regent en dat de concurrentie uit Griekenland dit jaar minder wordt gevoeld, doet ons vermoeden dat het tafeldruivenseizoen dit jaar eerder dan normaal zal eindigen. Hoe meer we oogsten voor het regenseizoen, dat meestal in oktober begint, hoe beter."

Coronavirus blijft op de loer liggen
Anderzijds blijft de sector zich zorgen maken over de ontwikkeling van de gezondheidscrisis. "We zijn allemaal een beetje nerveus, omdat we besmetting met het coronavirus ten koste van alles willen voorkomen. We kunnen concluderen dat we het tot nu toe goed hebben gedaan. We hebben een vrij strenge controle, waarbij we 's nachts en 's morgens vroeg, voor en na het werk, de werkplekken ontsmetten. Tijdens de werkuren houden de medewerkers een veilige afstand tot elkaar, nemen ze de temperatuur op en volgen ze verschillende hygiënemaatregelen."

Geen onnodige risico's
Vorig jaar stuurde Frutas Torero als één van de eerste interessante hoeveelheden Spaanse druiven naar de nieuwe markten van China en Vietnam. De situatie met de wereldwijde pandemie dwingt het bedrijf nu om zich meer te richten op de Europese markten. "Aan het begin van het seizoen stuurden we enkele containers naar Azië, maar toen we zagen dat de Europese markten onze voorraad goed opnamen, besloten we geen onnodige risico's te nemen. We hebben allemaal kunnen zien wat er gebeurde met de Chileense druivenexporteurs in de Aziatische havens, met een aanzienlijke vertraging van schepen geladen met containers. We hebben ook minder naar andere overzeese markten zoals Zuid-Afrika gestuurd. Dit jaar hebben we ons gericht op Europa."

Nieuwe rassen
Dit seizoen heeft het bedrijf uit Murcia voor het eerst aanzienlijke hoeveelheden nieuwe rassen afgezet, zoals de pitloze witte Sweet Globe, de zwarte Sweet Joy en de rode Sweet Celebration uit het IFG-programma. "Wij zijn, net als onze klanten, zeer tevreden over de kwaliteit van deze rassen en over hun houdbaarheid tijdens het transport over langere afstanden. Daarom hopen we hun productie de komende jaren verder op te voeren," besluit Antonio Caballero.

Voor meer informatie:
Antonio Caballero Palazón
Frutas Torero
Avenida constitución 15.
30550 Abarán (Murcia)
Spanje
+34 968 451 536
antonio@frutastorero.com
www.frutastorero.com
www.hortofruticolatopi.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven