Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oorzaak: laag aanbod

Prijzen Italiaans seizoensfruit na lockdown gestegen

“De periode voorafgaand aan de lockdown verliep de afzet van het seizoensfruit erg goed, met name voor de watermeloenen, meloenen, perziken en abrikozen. Maar nu zien we dat er sprake is van een groeiende negatieve trend in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar,” zegt Daniele Arbore (foto rechts), inkoper bij het Italiaanse Maiora.

Het assortiment tomaten deed het over het algemeen qua omzet goed, maar de subcategorieën van de gewone tomaat en de tomaten die in salades worden gebruikt, lieten daarentegen negatieve prestaties zien.

“Er is gelukkig een groei van 14% in de categorie citrus en de omzet van de witte druiven is zelfs bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Wat betreft de groenten boekten we positieve afzetprestaties voor de aardappelen, paprika’s, aubergines en courgettes,” vult Arbore aan. Ook de kant-en-klare groentes en salades boekten een positief resultaat. 

“De gemiddelde inkoopprijzen zijn over het algemeen hoger dan in dezelfde periode in 2019, met uitzondering van de rode tomaten en de saladetomaten. Deze hebben een lagere gemiddelde prijs. Dat is ook terug te zien in de uiteindelijke verkoopprijs, die ongeveer €0,04 hoger is”, zegt Arbore.

Het seizoensfruit heeft de grootse prijsverhoging ondergaan. “Dit komt door het lage aanbod in vergelijking met 2019,” besluit Arbore.

Voor meer informatie:
Daniele Arbore
Maiora srl
Via San Magno 31
70033 Corato (BA), Italië
+39 80 3720 311
info@maiora.com
www.maiora.com

Publicatiedatum: