Organics Unlimited viert 20 jarig jubileum

"Ik heb een visie en passie voor het telen van de beste biologische bananen ter wereld"

Dit jaar viert Organics Unlimited haar 20e verjaardag. "We zijn verheugd om deze prachtige mijlpaal van twee decennia te bereiken," zegt Mayra Velazquez de León, directeur van het bedrijf. "Zeker gezien de concurrentie en de gevolgen van de coronaviruspandemie, is het een monumentale prestatie die onze hele Organics Unlimited familie met plezier viert."

Mayra Velazquez de León en haar dochter Daniella, die ook in het bedrijf werkt.

Eerste commerciële bio-bananenteler
Voor de oprichting van Organics Unlimited in 2000 werkte Velazquez de León bij het bedrijf van haar familie, Mexican-American Fruit Company (Mex-Am)."Mijn familie teelt al meer dan 40 jaar biologische bananen in Mexico. In feite was mijn vader de eerste commerciële biologische bananenteler die in 1972 biologische bananen naar Amerikaanse markt bracht."

"Twee decennia geleden heb ik Organics Unlimited mede opgericht, omdat we de noodzaak zagen om hier in de VS duurzame en gezonde, lekkere biologische bananen te leveren," vertelt Velazquez de León verder. "Mijn visie en passie voor het telen van de beste biologische bananen ter wereld heeft ons bedrijf in staat gesteld om een vroege pionier te zijn in de biologische voedselbeweging. Dat heeft ons geholpen om de afgelopen 20 jaar te evolueren naar de top van de biologische bananenteelt op de wereldmarkt."

Het bedrijf is gevestigd in San Diego en teelt, oogst en zet biologisch tropisch fruit uit Mexico en Ecuador af. Het fruit, waaronder Cavendish bananen, bakbananen en kokosnoten, wordt afgezet binnen de VS, Canada en Japan. "Onze teeltbedrijven en ons netwerk van kleine telers zijn gevestigd in Kolyma, Mexico en Ecuador om het hele jaar door een sterk aanbod te kunnen bieden."

Grow heeft al 2,7 miljoen dollar aan hulp verstrekt
Al in 2005 is het bedrijf begonnen met zijn programma voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, Grow genaamd. "We zijn blij dat we dit jaar niet alleen het 20 jarig bestaan van het bedrijf vieren, maar ook het 15 jarig bestaan van het Grow-programma. "We zijn erg trots op alle mensen die we door de jaren heen hebben kunnen helpen, omdat Grow een echt verschil heeft gemaakt in gemeenschappen waar gezondheidszorg, sociale voorzieningen en milieu-educatie nodig zijn. Bananen met het Grow-label vormen ongeveer 90 procent van het bedrijf en $0,60 (€0,50) van elke doos verkochte Grow-bananen gaat naar het Grow-fonds. Met de steun van de detailhandelaar en de distributeur is sinds 2005 $2,7 miljoen (bijna €2,3 mln) aan steun verstrekt. De resterende 10 procent van de bananen van het bedrijf wordt verkocht onder het label Organics Unlimited.

Binnen Noord-Amerika zijn de Grow-gecertificeerde biologische bananen het meest voorkomend in supermarken langs de Westkust, in Portland, Oregan, Seattle, San Francisco en in Zuid-Californië, van Los Angeles tot San Diego. Daarnaast zijn ze beschikbaar in Japan.

Deze maand is Grow-maand, een tijd voor Organics Unlimited om zich te concentreren op samenwerking met retailers en media om de consument bewust te maken van de sociale verantwoordelijkheidsinspanningen van het programma. Consumenten kunnen deelnemen door Grow-label biologische bananen te kopen. Ook zijn er diverse sociale media-activiteiten om aandacht te besteden aan dit speciale programma.

Voor meer informatie:
Mayra Velazquez de León
Organics Unlimited
+1 619 710 0658
mayra@organicsunlimited.com
www.organicsunlimited.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven