Kleinkinderen Leen en Gerrit van Gelder plukken appels in nieuwe boomgaard

Aan het begin van dit jaar is voor het hypermoderne nieuwbouw pand van Van Gelder een heuse boomgaard aangelegd. 540 appel-, peren- en pruimenbomen verwelkomen iedere bezoeker. “De boomgaard is niet alleen een schitterend gezicht maar tegelijk een mooie entree om door heen te lopen voordat je het Experience Center binnen stapt” vertelt algemeen directeur Gerrit van Gelder enthousiast. “Zeker in deze tijd van het jaar nu het vol begint te hangen met rijpe vruchten.”

De rijen Delcorf Diana en Discovery appels zijn in augustus klaar om geoogst te worden. Omdat de eerste oogst uiteraard een bijzonder moment is werden er speciale gasten uitgenodigd om dit belangrijke moment te voltrekken. Alle kleinkinderen van Leen en Gerrit van Gelder hadden zich voor de boomgaard verzameld. Mandjes en tassen in de aanslag en vastbesloten om deze helemaal te vullen met verse appels.

Met hier en daar wat hulp van de trotse opa’s of ouders werden de appels één voor één van de bomen geplukt. “Geweldig om te zien hoe na een keer uitleggen de kinderen appels plukken alsof ze nooit anders gedaan hebben” vertelt een zichtbaar genietende Leen. “Natuurlijk, daar zijn ze voor” antwoord Gerrit op de vraag van zijn oudste kleinzoon of hij zijn zojuist geplukte appel mag proeven. Gerrit licht toe: “Eén van de redenen dat we deze boomgaard hebben aangelegd is om aan de jeugd te kunnen laten zien dat fruit niet uit een fabriek komt maar in de natuur groeit. Onze kleinkinderen zijn een startschot van hele klassen die een bezoek gaan brengen aan Van Gelder en zelf fruit mogen komen plukken.”

Als de mandjes tot ver boven de rand zijn gevuld, gaat de hele stoet ook nog richting de pruimenbomen die aan de zijkant van het pand staan. Voor sommige is het de eerste ervaring met deze smaak, maar het bevalt goed. Het kan ook bijna niet anders in deze familie waar groente en fruit zo’n belangrijke rol spelen. En wie weet is tijdens deze middag het eerste zaadje gepland voor een nieuwe generatie medewerkers in het familiebedrijf. Voorlopig ligt er in de fruitschalen in ieder geval genoeg fruit ter herinnering aan deze geslaagde eerste oogst. Hier en daar wordt al beloofd dat er een lekkere appeltaart gemaakt gaat worden als beloningen voor het harde werken.Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk,
Tel: 06 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl  
www.vangeldernederland.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven