Eerste regionale selderij op de groothandelsmarkt Düsseldorf verkocht

"Koel weer werkt zich altijd positief op de selderijmarkt uit"

De nieuwe selderijoogst is deze week begonnen: iets later dan gebruikelijk arriveerden de eerste knollen met en zonder loof op de groothandelsmarkt Düsseldorf . "We hadden nog restvoorraden van de oude oogst, waardoor we de eerste nieuwe producten iets later geoogst hebben", vertelt Peter-Josef Eßer, groententeler uit Korsenbroich en directe verkoper op de groothandelsmarkt Düsseldorf.


Knolselderij zonder loof wordt momenteel geoogst in Korsenbroich (Noordrijn-Westfalen).

Nu is het afwachten in hoeverre men qua prijs kan concurreren met importproducten uit de buurlanden. "Er worden momenteel partijen uit Nederland tegen zeer voordelige prijzen aangeboden. Desalniettemin stellen we op de groothandelsmarkt een normale vraag vast. Want er zijn altijd bepaalde klanten die op lokaliteit letten, bijvoorbeeld aanbieders op de plaatselijke regionale markten", ziet Peter-Josef.


Peter-Josef Eßer tijdens een bezoek van FreshPlaza aan de groothandelsmarkt in de winter van 2017. Na de corona-uitbraak lijkt de situatie op de groothandelsmarkt weer enigszins tot rust te zijn gekomen. Peter-Josef: "In onze productcategorie hebben we geen grote omzetverliezen geleden."

Momenteel staat er zowel knolselderij ter beschikking, alsook groene selderij met loof. "Selderij met loof is weliswaar iets duurder, maar het prijsverschil in vergelijking met knolselderij is echter minimaal. Daarnaast is de selderij met loof met veel werk verbonden en men heeft een speciale machinale uitrusting nodig", vertelt de groentenhandelaar over de verschillen tussen de beide productsegmenten.


Een impressie van het zomerassortiment van de firma Eßer: kruiden en bonte sla bepalen in de zomer het productassortiment.

Koel weer bevordert selderijverkoop
De selderij hoort tot de belangrijkste groentensoorten in het assortiment van de firma Eßer en wordt over het algemeen twaalf maanden per jaar verhandeld. "Op de versmarkt wordt selderij het hele jaar door aangeboden en de vraag is daarmee erg stabiel. De hoofdverkoopperiode concentreert zich echter vooral op de koude tijd van het jaar, ongeveer tot en met maart. Vooral in de periode rond kerst ziet men een duidelijke stijging van de vraag."


Verse selderij met bladgroen uit eigen teelt. Binnenkort (vanaf oktober) zal ook de eerste lokale Chinese kool op de markt komen.

Van traditionele groenten tot aan sla en kruiden
Uit het bestaande groententeeltbedrijf ontstond in 2006 P-J Eßer und Söhne Gemüsebau GbR., een breed gesorteerd teelt- en handelsbedrijf met het zwaartepunt op de vollegrondsteelt. Naast groenten uit de vollegrond (bijvoorbeeld selderij, Chinese kool, bloemkool en rode bieten) biedt het bedrijf ook een brede selectie aan kruiden en slasoorten uit eigen teelt aan. "Onze kruiden uit de vollegrond hebben tijdens de zomer directe concurrentie van Spaanse partijen. Hun oogstopbrengst en prijzen hebben een grote invloed op onze zaken. Wanneer het weer meespeelt zijn onze kruiden tot en met kerst verkrijgbaar. Bonte sla zullen we afhankelijk van het weer tot begin of midden november aanbieden."

Voor meer informatie:
P.J. Esser & Söhne Gemüsebau GbR
Großmarkt Düsseldorf 
Halle 13 Stand: 210
Telefoon: 02182 59104
Fax: 02182 823186
Mobiel: 0163 5910402
landwirtschaft-esser@yahoo.de  
Facebook


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven