Sainsbury’s beloont klanten die AGF kopen

Hong Kong: Investcorp en China Resources nemen meerderheidsbelang in retailer
Het in Bahrein gevestigde Investcorp en China Resources Capital Management Limited gaan een meerderheidsbelang nemen in City Super Group. City Super Group is een retailer voor het hogere marktsegment en als zodanig actief in Hong Kong. De overname van het aandeel zal in het vierde kwartaal van 2020 worden voltooid, mits de Chinese mededingingsautoriteit hier toestemming voor geeft. China Resources Capital Management is een investeringsbedrijf dat als dochteronderneming verbonden is aan het staatsconglomeraat China Resources Holdings.
Bron: zawya.com 

Kenia: Tuskys zet in op nieuwe overeenkomst met leveranciers
De in Kenia gevestigde supermarktketen Tuskys heeft zijn hoop gevestigd op een nieuwe overeenkomst met leveranciers. De overeenkomst moet ertoe leiden dat Tuskys-vestigingen weer van producten worden voorzien, nadat de keten maandenlang in moeilijkheden heeft verkeerd. Onder de nieuwe afspraken krijgen leveranciers toegang tot een online platform, dat meer inzicht geeft aan de resultaten van de geleverde producten per Tuskys-locatie. Door de uitbraak van het coronavirus in combinatie met uitstaande schulden bij leveranciers was Tuskys in de afgelopen twee maanden genoodzaakt om een aantal winkels te sluiten.
Bron: the-star.co.ke 

VAE: Dubai Economy bevordert samenwerkingen tussen supermarktketen en thuisbezorger
Dubai Economy heeft ervoor gezorgd dat de grootste supermarktketen van Dubai, Emirates Cooperative Society samen kan werken met de online thuisbezorgers talabat, Careem en Dukkaani. Door de samenwerking kan Emirates Cooperative Society onder andere contactloze betaalmethodes toepassen in de eigen vestigingen. 
Bron: gulfnews.com 

Denemarken: Coop benoemt Kræn Østergård Nielsen tot nieuwe CEO
Coop Denmark de aanstelling van onderdirecteur Kræn Østergård Nielsen tot nieuwe CEO bekend gemaakt. Kræn Østergård Nielsen voegde zich in 2014 bij het bedrijf en was achtereenvolgens actief als vastgoeddirecteur, tech-directeur en lid van de raad van bestuur als CFO.
Bron: esmmagazine.com 

VK: 3.000 nieuwe banen bij Iceland dankzij online retail
Iceland heeft 3.000 nieuwe banen gecreëerd als gevolg van de sterke opmars van online retail tijdens de lockdown. Het aantal online bestellingen is bij Iceland sinds april gestegen met meer dan 300%. De nieuwe vacatures betreffen functies zoals chauffeurs voor thuisbezorging en medewerkers om in winkels online geplaatste bestellingen samen te stellen.
Bron: retailgazette.co.uk 

India: KKR in gesprek voor aandeel in Reliance Retail 
Het Amerikaanse bedrijf KKR & Co. is volgens anonieme bronnen in vergevorderd overleg om minstens US$ 1 mld (€ 850 mln) te investeren in Reliance Retail Ventures Ltd. Reliance Retail Ventures is onderdeel van het grootste retailbedrijf van India. Eerder investeerde het eveneens Amerikaanse Silver Lake in dezelfde ondeneming. Mogelijk investeert KKR zoveel als US$ 1,5 mld (€ 1,27 mld). Volgens de anonieme bronnen wordt de investering mogelijk deze maand nog officieel bekend gemaakt.
Bron: gulfnews.com 

Amazon nieuwe directeur voor Britse tak
Amazon heeft aangekondigd dat John Boumphrey zal worden aangesteld als nieuwe CEO van de Britse tak van het bedrijf. Boumphrey was voorheen onder andere actief als onderdirecteur bij een Europese tak van Amazon op het gebied van kleding. Negen jaar geleden begon hij zijn carrière bij Amazon als media-directeur voor Amazon UK. De vorige CEO van de Britse afdeling van Amazon, Doug Gurr, is in juni opgestapt om een nieuwe leidinggevende functie op zich te nemen bij het Natural History Museum in Londen. Boumphrey zal rond medio november in zijn nieuwe functie aan de slag gaan.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: Sainsbury’s beloont klanten die AGF kopen
Sainsbury’s gaat via zijn klantenprogramma Nectar consumenten belonen die meer groente en fruit kopen. De Nectar-app houdt tijdens een tijdelijke campagne bij hoeveel AGF wordt geconsumeerd. Deze campagne, de Great Big Fruit and Veg Challenge, loopt van 7 september tot 4 oktober. Klanten die groente en fruit kopen krijgen meer Nectar-punten, die vervolgens kunnen worden ingewisseld bij partners van Sainsbury's, zoals de elektronicaketen Argos of het online platform eBay.
Bron: retailtimes.co.uk 

Oostenrijk: SPAR breidt niet uit naar Servië
De Oostenrijkse tak van SPAR, ASPIAG, heeft op dit moment geen plannen om uit te breiden in Servië. Dat meldt Christian Sperger, de project development manager van ASPIAG in een interview met Retail Serbia. Volgens anonieme bronnen heeft ASPIAG weliswaar de mogelijkheden van de Servische markt onderzocht, maar werden de huurprijzen voor winkelruimtes te hoog bevonden. Een buitenlandse supermarktketen die wel plannen heeft voor Servië is het Russische Torgservis. 
Bron: serbianmonitor.com 

Carrefour introduceert geautomatiseerde afhaaldienst in Dubai
Carrefour, dat in de Verenigde Arabische Emiraten actief is via de franchisenemer Majid Al Futtaim, heeft een geautomatiseerde afhaaldienst geïntroduceerd in Dubai. Bezoekers van de Carrefour-locatie in het Dubai International Financial Centre (DIFC) kunnen online bestelde boodschappen afhalen, waarbij de bestelling in de supermarkt is samengesteld door een speciaal hiervoor ontwikkelde robot. Bron: zawya.com 

Thailand: JD Central steunt retailers tijdens pandemie
Het Thaise e-commerce-platform JD Central is van plan op het platform aangesloten retailers te ondersteunen met een verbeterde infrastructuur en nieuwe technologie. Door de uitbraak van het coronavirus is de omzet via het platform van JD Central sterk toegenomen. JD Central is een joint venture van het Chinese JD.com Inc en de Thaise retailer Central Group. Volgens de CEO van JD Central is het consumentengedrag in snel tempo veranderd. Partners die via het platform hun waren aan willen bieden zijn echter niet altijd in staat geweest om deze veranderingen bij te benen. 
Bron: marketscreener.com 

ALDI sluit zich aan bij Amerikaans duurzaamheidspact
De Amerikaanse tak van ALDI heeft zich aangesloten bij het US Plastics Pact. Dit is een initiatief voor samenwerking, dat is gericht op het in de VS tot stand brengen van een circulaire economie voor plasticgebruik. Het pact is de eerste in zijn soort in Noord-Amerika en is opgezet door The Recycling PartnershipWorld Wildlife Fund (WWF) en de Ellen MacArthur Foundation. Het duurzaamheidspact gaat uit van een aantal strategieën om schaalbare oplossingen in verschillende sectoren te creëren met het oog op plastic afval. Met 2025 moeten de eerste doelstellingen van het pact worden behaald.
Bron: corporate.aldi.us 

VS: PriceSmart maakt resultaten van augustus bekend
PriceSmart had in augustus een toename in netto omzet van 0,9%. Jaar op jaar nam hierdoor de omzet toe van US$ 260,0 mln in 2019 tot US$ 262,4 mln (van € 219,9 mln tot € 221,9 mln). Schommelingen van de wisselkoers in het buitenland heeft de netto omzet met 3,9% negatief beïnvloed, waardoor US$ 10,1 mln (€ 8,5 mln) omzet werd verkregen. Tegen het einde van augustus had PriceSmart een winkelnetwerk van 46 locaties in bedrijf.
Bron: prnewswire.com 

Metro Canada breidt toepassing van app tegen verspilling uit
Metro heeft de implementatie van de app FoodHero verder uitgebreid naar bijna 100 winkels. De app, die moet helpen om voedselverspilling tegen te gaan, is in de afgelopen negen maanden met succes ingezet tijdens een pilotfase. FoodHero zorgt ervoor dat klanten onverkochte producten aan kunnen schaffen met kortingen van 30% tot 50%. De producten zijn nog goed, maar naderen wel hun houdbaarheidsdatum. De app laat zien wat voor producten nog beschikbaar zijn bij winkels in de directe omgeving. Deze producten kunnen vervolgens via de app direct worden aangeschaft en later op locatie worden opgehaald. Sommige winkels bieden ook aan om de op deze manier gereserveerde producten aan huis te bezorgen. De pilotfase vond in plaats in vijf Metro-vestigingen in Montreal. Door middel van de app werden zo meer dan 30.000 producten alsnog afgezet.
Bron: retailanalysis.igd.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven