Nieuwe kas Koppert Cress niet direct helemaal vol, wel verrassend

Tholen - Tomatentelers uit de kas, Koppert Cress in de kas, maar met wat? Dat was de vraag ten tijde van de aankondiging eind 2019, en ook nog in juni middenin de coronadip, maar inmiddels weten Rob Baan en zijn team wel wat er komend voorjaar in de nieuwe kas geteeld zal gaan worden. "Reken op verrassende producten zoals men van ons gewend is, die eigenlijk niet kunnen, maar die wij nu toch gaan doen", licht Baan enigszins mysterieus en met de lach terug op zijn gezicht toe. 

Ten opzichte van dezelfde week vorig jaar zit de cressenteler op 80% van de omzet van vorig jaar en daar is men bij Koppert Cress 'enorm trots' op. "Ik had het ook nooit verwacht", geeft Rob grif toe. "Gelukkig is de Nederlandse handel ons niet vergeten en zijn de koks ons blijven benutten, beter dan ik had verwacht toen corona los ging." 

En dan was er nog de nodige overheidssteun, waarvoor Rob eerder al zijn dankbaarheid uitsprak, o.a. bij de NOS.

Creativiteit terug
Koppert Cress is om met de woorden van Rob te spreken dus 'weer back on track'. "De tijd van overleven is voorbij en daardoor is ook de creativiteit bij mijn team weer terug en kunnen we weer aan nieuwe dingen denken, zoals de introductie van zeedruif Moai Caviar.

We gaan van de nood een deugd maken nu reizen ingewikkelder is en local for local bijvoorbeeld nog weer belangrijk lijkt te worden. Andere teelten komen hierdoor in beeld."


De zeedruif Moai Caviar werd begin september geïntroduceerd 

Middenin corona lukten dat soort zaken domweg niet met alles wat er gaande was. 'Nadenken over de invulling van een nieuwe kas was dus al helemaal niet aan de orde destijds."

Kas intern aanpassen
Maar inmiddels dus wel. Nog een laatste poging dan: wat komt er precies in de kas? "Geen tomaten, maar dat had uiteraard ook niemand van ons verwacht." 

Wel verwacht: de kas zal worden omgebouwd, al zal er van buitenaf niet veel van te zien zijn voor wie langs De Poel rijdt deze winter. "Intern zullen we de kas met vier hectare glas aanpassen om nieuwe, speciale teelten te kunnen telen. De kas komt in ieder geval niet direct honderd procent vol, maar de rest, dat gaat men vanzelf zien dit voorjaar. Reken daar maar op."

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.koppertcress.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven