Goede afzetmogelijkheden voor Argentinië, Chili en Peru

Nieuwe Europese knoflookseizoen moeizaam begonnen vanwege kwaliteitsproblemen

Het nieuwe knoflookseizoen in Europa is begonnen met ernstige kwaliteitsproblemen, vooral in Spanje, dat de grootste Europese knoflookproducent en een van de grootste exporteurs van knoflook op internationaal niveau is.

"De slechte kwaliteit heeft geleid tot een dramatische vermindering van de commercieel haalbare volumes. Het vroegere product vertoonde de slechtste kwaliteit, waardoor ongeveer 50 tot 70% van de oogst moest worden weggegooid, omdat het ongeschikt was voor consumptie," zegt Antonio Tuccillo van het Italiaanse Agrimpex Farming.

Daarnaast is er een forse export geweest die heeft bijgedragen aan het tekort van het product. Verder werd duidelijk dat de hoeveelheden knoflook, die bedoeld waren voor de verkoop in de winterperiode, vrijwel volledig waren uitgeput. Dit veroorzaakte een stormloop om de late Morado-knoflook te kopen en verhoogde de prijzen aanzienlijk', vervolgt Tuccillo. "De verkoopprijzen zijn in deze tijd van het jaar nog nooit zo hoog geweest.”

Ondertussen is de prijs van Chinese knoflook, overigens van uitstekende kwaliteit, kaliber en opbrengst, in juni met ongeveer 30 tot 40% gestegen, voornamelijk dankzij de goede afzet en de gunstige marktvooruitzichten.

"De Amerikaanse handelaren hebben onafgebroken Spaanse knoflook van goede kwaliteit ingekocht, met een prijsstijging als gevolg. Ook Brazilië heeft bijgedragen aan de prijsstijging in China, gezien de grote volumes Chinese knoflook die het Zuid-Amerikaanse land heeft geïmporteerd. Italiaanse en Franse knoflookproducenten kunnen nauwelijks voldoen aan de gestegen marktvraag," zegt Tuccillo.

De hele marktsituatie biedt goede kansen voor landen op het zuidelijk halfrond, zoals Argentinië, Chili en Peru. "Deze landen zijn blij met de huidige marktsituatie en verwachten dat hun knoflookproductie, die tussen oktober en januari aanstaande zal worden geoogst, gunstige commerciële mogelijkheden zal hebben, mits ze natuurlijk goede kwaliteit kunnen leveren."

"In afwachting daarvan zijn we hier in Europa van plan om te beginnen met de volgende productie en het is waarschijnlijk dat er meer knoflook zal worden gepoot, vooropgesteld dat de telers dit financieel kunnen bolwerken," besluit Tuccillo.

Voor meer informatie:
Antonio Tuccillo
Agrimpex Farming srl
C.da Sannereto 80011 Acerra (Napoli)
Italië
+39 81 5207 191
import@agrimpexfarming.it
www.agrimpexfarming.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven