Morrisons neemt duizenden nieuwe medewerkers aan

Shoprite wil zich terugtrekken uit Kenia
Het Zuid-Afrikaanse Shoprite heeft aangegeven de Keniaanse supermarktsector achter zich te willen laten. Het bedrijf verwacht in het komende jaar de laatste twee vestigingen in Kenia te sluiten. Iets meer dan twee jaar geleden opende de winkelketen zijn eerste vestiging in het Oost-Afrikaanse land. Sindsdien heeft Shoprite echter te maken gehad met verminderde winstmarges wegens inflatie, logistieke problemen en beperkte uitgaven door consumenten in Angola, Nigeria en Zambia.
Bron: reuters.com 

VK: Morrisons neemt duizenden nieuwe medewerkers aan
Morrisons is bezig met het werven van duizenden vaste medewerkers. De medewerkers worden ingezet bij online retail en voor meer hygiënische maatregelen in fysieke winkels. Morrisons had aan het begin van dit jaar ongeveer 97.000 werknemers in dienst. Tijdens de coronacrisis zijn daar 45.000 medewerkers bijgekomen. Veel van deze nieuwe medewerkers waren ter tijdelijke vervanging van vaste personeelsleden, die wegens COVID-19 in quarantaine waren geplaatst.
Bron: theguardian.com

Zuid-Afrika: SPAR Group benoemt nieuwe directieleden
De Zuid-Afrikaanse SPAR Group, dat onderdeel is van SPAR International, heeft in de persoon van Brett Botten een nieuwe CEO aangesteld. Ook is Graham O'Connor benoemd tot lid van de raad van bestuur. De nieuwe aanstellingen zijn een gevolg van het pensioen van het directielid Mike Hankinson. De veranderingen in de directie zullen effectief van kracht worden als Hankinson op 1 maart 2021 officieel zijn functie neerlegt.
Bron: engineeringnews.co.za 

Australië: Harris Farm Markets gebruikt AI voor versproducten
Harris Farm Markets maakt gebruik van technologie op basis van kunstmatige intelligentie in zijn leveringsketens voor versproducten. Door het nieuwe systeem kan precies het juiste volume aan verse groente en fruit in schappen worden geplaatst, op het moment dat vanuit de consument hier het meeste vraag naar is. Het systeem is ontwikkeld door het techbedrijf DataRobot, dat is ingeschakeld om Harris Farm Markets qua data-analyses bij te springen. Dankzij DataRobot kan de supermarktketen nauwkeurige prognoses over beschikbaarheid van versproducten. Volgens het hoofd van IT van Harris Farm Markets, Phil Cribb, is het systeem aanvankelijk ontwikkeld met een grote focus op verse groente en fruit.
Bron: itnews.com.au 

DIA benoemt nieuwe CEO voor Argentijnse afdeling
De Spaanse retailer DIA heeft Martín Tolcachir benoemd tot nieuwe CEO van de activiteiten in Argentinië. Tolcachir was eerder actief voor Carrefour en de elektronica-keten Electrolux. Totdat hij door DIA als CEO werd aangetrokken, was Tolcachir werkzaam als uitvoerend directeur bij Electrolux.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Nieuw plan van Co-op bespaart op plastic afval
Co-op heeft een nieuw initiatief opgezet om voor tonnen aan plastic afval te besparen. Het plan is specifiek gericht op verkreukelbaar zacht plastic, zoals boodschappentassen, verpakkingen van snacks zoals snoep en koekjes en het bedekkende plastic van kant-en-klaarmaaltijden. Bij 50 winkels in het zuiden van Engeland zijn inzamelpunten opgezet, die klanten moeten aanmoedigen om dit soort plastic te recyclen.
Bron: uk.news.yahoo.com 

VK: Booker’s-CEO stapt op
Tesco heeft bekend gemaakt dat Charles Wilson, de CEO van de Tesco-afdeling Booker's, in februari 2021 zijn functie neer zal leggen. Een aantal jaar geleden is bij Wilson keelkanker gediagnosticeerd. Na behandeling hiervan bleef Wilson in remissie. Volgens Tesco heeft Wilson nu echter besloten dat het tijd is om een stap terug te nemen. Wilson zal worden opgevolgd door de huidige Chief Product Officer van Tesco, Andrew Yaxley.
Bron: kamcity.com 

VK: Morrisons verlaagt prijzen van 400 dagelijkse producten
Morrisons heeft de prijzen verlaagd van meer dan 400 populaire dagelijkse producten. De prijsverlagingen zijn in reactie op hoe het besteedbaar inkomen van het gemiddelde Britse huishouden tijdens de komende herfst steeds meer onder druk zal komen te staan. Door de uitbraak van het coronavirus zijn consumenten meer prijsbewust geworden en is hun budget kleiner geworden. De prijzen van de betreffende producten zijn door Morrisons verlaagd met gemiddeld 23%. Onder de producten bevinden zich groente en fruit, vlees, brood, rijst en pasta.
Bron: theretailbulletin.com 

Amerikaanse ketens experimenteren door coronacrisis meer met nieuwe technologie en online retail
De snelle verschuiving van fysieke retail naar online retail wordt wel omschreven als de nieuwe stap in de evolutie van de supermarktsector. Grote ketens investeren zowel in nieuwe technologie als in het eigen fysieke winkelnetwerk. Price Chopper, Wegmans en Giant Eagle hebben bijvoorbeeld kassavrije technologie in een aantal eigen winkels geïntroduceerd. Deze technologie wordt gezien als een manier voor een veiliger winkelbezoek voor klanten met betrekking tot COVID-19.
Bron: cnbc.com 

Amazon creëert 10.000 banen in Bellevue
Amazon gaat 10.000 nieuwe banen creëren in Bellevue in Washington. Eerder werden al 15.000 nieuwe vacatures voor dezelfde locatie opgesteld. De plannen voor Bellevue wekken de indruk dat Amazon zich minder focust op het hoofdkwartier in Seattle en in plaats daarvan meer de voorkeur geeft voor het aantrekkelijke zakelijke milieu van Bellevue.
Bron: komonews.com 

VS: Walmart komt met nieuw programma voor leveranciers
Walmart komt aan het begin van 2021 met een nieuw programma voor zijn meer dan 100.000 leveranciers. Het Supplier Quality Excellence Program (SQEP) beoordeelt leveranciers op vier criteria met als doel om de leveringsketen efficiënter te maken. Het nieuwe programma is toegelicht door chief merchandising officer Scott McCall en de onderdirecteur voor logistiek en transport, Greg Smith. Aan de hand van het SQEP moeten leveranciers met betrekking tot de leveringsketen aan een aantal vereisten van Walmart voldoen. Leveranciers die niet aan deze vereisten tegemoet komen moeten hiervoor een compensatie betalen, zodat de extra kosten die Walmart hierdoor oploopt kunnen worden gedekt.
Bron: talkbusiness.net 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven