Ervaringen kiemremmer Argos in consumptieaardappelen

Argos blijkt niet alleen geschikt te zijn als kiemremmer voor frites- en chipsaardappelen, maar ook voor de bewaring van consumptieaardappelen. In dit specifieke segment worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het product, maar ook flexibiliteit bij het uitleveren is erg belangrijk. Argos is de laatste jaren hiervoor uitgebreid onderzocht door WUR Open Teelten en is daarnaast ook in samenwerking met ketenpartijen in de praktijk getest.

WUR Open Teelten – resultaten houdbaarheid  (shelflife)
De combinatie van veldtoepassing met ROYAL MH gevolgd door ARGOS toepassingen tijdens de bewaring geeft een uitstekend resultaat voor de houdbaarheid (shelf life) van consumptieaardappelen.

Laatste toepassing voor het uitschuren op 15 mei: 
• ARGOS op 21 maart
• CIPC 500 HN op 8 mei
• 1,4-dimethylnaftaleen op 10 april

Praktijkonderzoek kiemremming en houdbaarheid (shelf life)
Bij de telers Paul Versluijs (Nedato) in Scherpenisse en Dingeman Burgers (Agrico en Nedato) in Zevenbergschen Hoek is de nieuwe kiemremmer ARGOS de laatste twee bewaarseizoen uitgebreid getest. Door WUR Open Teelten is het verloop van de kiemremming gemonitord. ARGOS liet op beide locaties prima resultaten zien. Het laatste bewaarseizoen 2019 – 2020 heeft er ook, in samenwerking met Nedato, uitgebreid onderzoek plaats gevonden naar de houdbaarheid van verschillende praktijkrassen. Conclusie van dit onderzoek was dat bij lange bewaring voor de meeste rassen een goede houdbaarheid met twee weken uitstal mogelijk is met een ARGOS toepassing.

Teler Versluijs over ARGOS in consumptieaardappelen
Teler Paul Versluijs in Scherpenisse teelt consumptieaardappelen. Tot in juli 2020 levert hij aan Nedato voor Albert Heijn. “De aardappelen zijn in de basis behandeld met ROYAL MH en daarna in de bewaring met ARGOS. De aardappelen zijn goed. Ze zijn keihard, de schilkwaliteit is goed en de kiem zit er nog niet op. ARGOS heeft geen residu en geen wachttijd, belangrijke voordelen van deze kiemremmer.”



Voor meer informatie:
Leen Struik
UPL
06-81869247
leen.struik@upl-ltd.com   


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven