Wendy Bangels, BP Fruitcraft

“Conference heeft zijn plaats in het Duitse supermarktschap veroverd”

Tholen – “We hebben een mooie plukperiode achter de rug. Het was niet te warm, niet te koud en af en toe hadden we een klein buitje, maar de peren zijn op geplukt en staan in de frigo’s”, vertelt Wendy Bangels van BP Fruitcraft. “Voor de pluk heerste er wat stress onder de telers over hoe het plukken zou gaan met alle coronamaatregelen die getroffen moesten worden, maar alles is vlot en goed verlopen.”

Over de kwaliteit van de peren is Bangels zeer positief. “De peren zijn mooi hard en de smaak is heerlijk zoet door de hoeveelheid zon die ze hebben gehad. In tegenstelling tot de appelen hebben de peren geen zonnebrandschade opgelopen. Er zijn hier en daar wel wat percelen die geraakt zijn, maar dat zijn echt hele kleine percentages. Voor peren is het daarentegen wel belangrijk dat ze op tijd worden geplukt, maar zo’n 80 à 90% van de peren zijn binnen, dus de strijd is zo goed als gestreden.”


Tim Pittevils en Wendy Bangels van BP Fruitcraft

“De marktsituatie is positief. De markt is zo goed als leeg, waardoor de maten 55 en daarboven momenteel voor behoorlijke prijzen worden verkocht. De maten 45 en 50 laten het nog een beetje afweten, maar als de programma’s beginnen, zullen ook vraag en de prijzen van deze maten meestijgen”, zegt Wendy.

“Zoals het er nu naar uitziet is de verwachting voor de komende tijd zeer goed”, aldus de teler en handelaar. “De kwaliteit van de peren is super en ik denk dat iedere consument die nu peren koopt, die zal blijven kopen. September is traditioneel een maand dat alles weer moet opstarten. De scholen zijn net weer begonnen en de mensen hebben in de tuin nog wat zomerfruit. Vanaf oktober moet alles weer 100% draaien.”

Ondanks dat Italië dit jaar weer een grote oogst Abate Fetel heeft, is Wendy niet bang dat de Conference zal verdwijnen uit de Duitse supermarkten. “De Conference heeft zijn plaatsje in de Duitse schappen veroverd. Ik verwacht niet dat deze uit het schap gegooid wordt, omdat er dit jaar meer Abates zijn. Ik denk dat de meeste retailers allebei de lijnen openhouden en de twee variëteiten naast elkaar in het schap gaat zetten.”

“Ik hoop dat iedere teler dit jaar goed zijn peren monitort en dat men onmiddellijk ingrijpt als de bewaring niet 100% verloopt. We moeten samen de kwaliteit van de peren hooghouden, door de verschillende partijen op tijd te verkopen als dat nodig is.  Het is van groot belang dat de consument het vertrouwen in de Conference-peer behoudt. Alleen dan kunnen we met zijn allen een goede boterham verdienen”, besluit Wendy.

Voor meer informatie:
Wendy Bangels
BP FruitCraft
Heerstraat 16A
3470 Kortenaken
W: +32(0)470 95 10 32
wendy@bpfruitcraft.com     
www.bpfruitcraft.com     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven