Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Weinig voorraden, hoge prijzen en een sterke vraag

Spanje staat te trappelen om te beginnen met de pluk van de vroege citrusrassen

De wereldwijde hoge vraag naar citrus en het steeds schaarser wordende aanbod van sinaasappelen en mandarijnen uit het zuidelijk halfrond doen het prijsniveau stijgen en dat zorgt er precies voor dat Spanje staat te trappelen om te beginnen met de pluk van de vroege rassen.

Europese groothandels kopen sinaasappelen uit Zuid-Afrika in tegen ruim 1,20 €/kg en soms zelfs tegen 1,50 €/kg. De Zuid-Afrikaanse exporteurs, die beweren hun beste seizoen ooit te hebben gehad, zien hun seizoen eerder dan verwacht eindigen, gewoon omdat de vraag vanuit alle kanten komt en bijna niet bij te houden is.

De situatie in de herkomstlanden van het zuidelijk halfrond is overal gelijkaardig: weinig voorraden, hoge prijzen en een sterke vraag. Brazilië, 's werelds grootste producent van sinaasappelen en sinaasappelsap, heeft ook afzetrecords gebroken dit seizoen.

Deze opleving van de markt ziet men nu ook terug in Valencia, waar vooraf is ingekocht en men liefst zo snel mogelijk begint aan de oogst van de vroege rassen, al is het raadzaam te wachten tot het fruit rijp is om onaangename verrassingen te vermijden.

Bron: lasprovincias.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven