Mark Greeve en Stef Odenkirchen, Vitamines4you

“Droom om snel op te schalen in werkfruit viel door corona in duigen”

Tholen - Afgelopen maart stonden ze er helemaal klaar voor: de twee neven Mark Greeve en Stef Odenkirchen. Tijdens hun studiejaren hadden ze langzaam een eigen bedrijfje in werkfruitleveranties opgebouwd en waren nu klaar om er een bloeiend bedrijf van te maken. Helaas gooide de corona-uitbraak roet in het eten en komt de werkfruitmarkt maar moeizaam op gang. Een streep door de plannen van Vitamines4You is het niet, maar de scale-up plannen moeten helaas wel op zich laten wachten.


Neven Mark Greeve en Stef Odenkirchen startten tijdens hun studie Vitamines4you op

Al van jongs af aan hadden de twee neven plannen om samen een bedrijf op te zetten. Komend uit het Westland vanuit een familie waarin al jarenlang handel wordt gedreven in groenten en fruit koos Mark voor de studie International Business & Management Studies en Stef voor commerciële economie. Het ondernemen begon al snel te kriebelen. “Waarom nu alvast niet starten, dachten we. Dan kunnen we mooi praktijk en theorie combineren”, vertellen de neven.

Met het leveren van werkfruit aan bedrijven dachten ze een goed idee in handen te hebben om verder uit te werken. “We dachten dat het een gat in de markt was, maar het bleek al te bestaan”, kijken ze terug. “Toch waren er in het Westland en omgeving nog genoeg bedrijven die werkfruit nog niet kenden. Zo zijn we langzamerhand begonnen.”

Het lukte goed om een aantal bedrijven aan zich te binden maar helaas zat de studie het bedrijf een beetje in de weg waardoor ze er niet helemaal vol voor konden gaan. Afgelopen maart leek de tijd rijp maar toen kwam de landelijke lockdown door corona. “We waren beide eindelijk afgestudeerd en stonden klaar om beiden fulltime hun tanden in het bedrijf te zetten. Samen met een team van bezorgers, inpakkers en 2 stagiaires die we al hadden aangenomen. Maar voordat we goed en wel van start wilden gaan, stak corona een stokje voor de hele situatie en viel onze droom in duigen” vertellen ze. “We verloren in een klap 50 procent van onze omzet. In het Westland waren er nog wel bedrijven die hun bestellingen met een kleiner volume voortzetten omdat de helft van de werknemers thuis ging werken, maar in Den Haag werden alle kantoren gesloten.”

De verwachte groei zit er niet in is de inschatting van Vitamines4you. “Wanneer we nu naar een bedrijventerrein gaan om nieuwe klanten te zoeken, dan zien we dat 30 tot 40 procent van de bedrijven die er nu zitten leeg zijn. Bovendien kan er door corona een nieuwe realiteit ontstaan, waarbij deels thuiswerken bij het nieuwe normaal hoort.


Tijdens de lockdown kreeg Vitamines4You tijdelijk een vergunning voor verkoop op een bedrijventerrein, wat een succes bleek

De neven hebben de moed niet opgegeven en broeden voort op nieuwe concepten. Tijdens de lockdown kregen ze een tijdelijke vergunning voor de drive-in verkoop aan particulieren wat een gigantisch succes werd. “De mensen vonden dat onwijs leuk en we kregen echt honderden mensen op het terrein die hun pakketjes kwamen ophalen. Ze vonden het echt jammer dat we ermee moesten stoppen. Ook hebben we best nog wat orders gekregen van bedrijven die graag nog fruit wilden leveren aan hun werknemers die thuis aan het werk waren. Vanuit daar hebben we dit concept verder uitgebouwd.


Werkfruit heeft nog steeds potentie zegt Mark

Ondanks de maatregelen gaan Mark en Stef wel verder met het uitbouwen van Vitamines4you. "De markt van fruit op het werk groeit niet meer zo snel als voorheen, maar heeft wel nog steeds veel potentie. Daarbovenop vinden bestaande en nieuwe klanten van Vitamines4you het in deze tijd extra belangrijk om er alles aan te doen om hun personeel zo gezond mogelijk te houden. De eerste proefkist aanvragen voor werkfruit zijn al binnen heeft en er zijn ook steeds meer bedrijven die graag fruit bij hun thuiswerkers willen laten bezorgen. Dat als blijk van waardering voor hun inzet van de afgelopen tijd", besluit Mark. Hij en het team van Vitamines4you hebben er in elk geval zin in om weer goed van start te gaan in de maand september. "Iedereen die interesse heeft in werkfruit kan via de website www.vitamines4you.nl  of via info@vitamines4you.nl aanvragen."

Voor meer informatie
Vitamines4You
Mark Greeve
T: 06-20066837

www.vitamines4you.nl
info@vitamines4you.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven