Dina Abella, Blue Whale:

“De Fuji Primeur komt er aan!”

Voor de telers van de Blue Whale-groep is de oogst dit jaar erg vroeg begonnen. “Tijdens de laatste week van juli kwam er een nieuwe kloon van Gala binnen, die we verhandelden onder de merknaam Gala Primeur,” legt hoofd communicatie van de Blue Whale Group Dina Abella uit. “Het bijzondere van de Gala-appel is dat deze heel snel groeit. Dit ras is 15 dagen eerder rijp dan de andere appelrassen. Hierdoor begint het Franse appelseizoen eind juli met appelen met een zeer goede smaakkwaliteit.”

Kleinere oogst, maar van een mooie kwaliteit
Eind vorige week zijn de eerste ladingen Fuji Primeur vertrokken. “Dit jaar heeft Fuji met veel schommelingen te maken gekregen. Daardoor zullen de volumes kleiner zijn dan anders. De kwaliteit is echter gewoon goed. We zullen grotere appelen hebben dan vorig jaar en de appelen zullen een mooie kleur hebben. Wat betreft de opbrengst zal de oogst van 2020 aan de kleine kant zijn. Het algehele volume zal zo’n 5% kleiner zijn, maar dat komt doordat boomgaarden nog in productie moet gaan. De Fuji wordt half september geoogst, gevolgd door de Blue Reine.

Een groter aanbod dankzij de komst van de GP05-groep
In maart heeft de GP05-groep zich bij Blue Whale aangesloten. “Dankzij hen is ons assortiment niet alleen uitgebreid met de Golden BGA Hautes Alpes en Red Label, maar ook met belangrijke volumes peren. In hetzelfde gebied zijn perenboomgaarden erg belangrijk, met bijvoorbeeld de nieuwe Qtee-peer, die als zomerfruit wordt geclassificeerd, meer nomadisch is en vooral bedoeld voor jongere consumenten.”

Blue Whale zet zich in voor duurzame ontwikkelingen
95% van onze Blue Whale-teelt is nu HEV gecertificeerd. “Dit is het resultaat van jarenlang hard werken van onze telers en onze verantwoordelijke inzet voor de toekomst. In dezelfde lijn werken we aan een volledig plasticvrije teelt. We hebben voor 100% kartonnen bakjes met band, die het fruit goed laten zien en beschermen. Daarnaast vormt biologisch fruit een belangrijke ontwikkelingsuitdaging voor onze telers met rassen die van nature resistent zijn tegen schurft.  Dit jaar zouden we een potentieel van meer dan 9.000 ton moeten kunnen halen die voornamelijk op de markt worden gebracht onder het merk Elément Terre Bio.”

Pour plus d’informations :
Dina Abella
Blue Whale
1205 Avenue de Falguières BP 417
82004 Montauban Cedex – France
Telefoon: +33 (0)5 63 21 56 56
Dina@blue-whale.com  
www.blue-whale.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven