SIIM neemt nieuwe rijpcellen op Rungis in gebruik

Op maandag 31 augustus 2020 om precies 14.00 uur hebben de medewerkers van SIIM officieel hun intrek genomen in hun nieuwe faciliteiten in het hart van de internationale markt van Parijs-Rungis. Meer dan 12.000 m², verdeeld over het sociale hoofdkantoor van de Omer Decugis Group en het magazijn. Met 1.000 pallets voor gedifferentieerde koelopslag en 42 rijpingskamers met een totale gelijktijdige capaciteit van 67 vrachtwagens (1.608 pallets) is dit de eerste grootschalige rijpingslocatie voor bananen, mango's en exotisch fruit in Frankrijk.

Dit op maat gemaakte platform, symbolisch gelegen op 1 Place Paul Omer-Decugis is vanaf 2015 ontwikkeld in nauwe samenwerking met Semmaris en is ontworpen om de ambities van de Groep rondom het streven naar technische uitmuntendheid te vervullen en tegelijkertijd een werkomgeving te bieden die het welzijn van de werknemers bevordert en de focus legt op ergonomie, comfort en lichtval.

Met een platform dat is uitgerust met verschillende innovatieve systemen die zijn aangepast aan de activiteiten van de Groep: luchtbehandeling, rijping, opslag en conservering, verlichting, koudeproductie en het voldoen aan de algehele uitdagingen op het gebied van prestaties en energie-efficiëntie, wil SIIM ook een expertisecentrum zijn dat een assortiment biedt van verse groenten en fruit, aangepast aan de behoeften van klanten en de verwachtingen van consumenten.

Over SIIM
Als teler, importeur, rijper en distributeur van tropische groenten en fruit is SIIM een onderdeel van de Omer-Decugis & Fils Group die al in 1850 is opgericht. SIIM is een belangrijke speler op de Europese markt en zelfs een van de marktleiders in Afrika. SIIM heeft een eigen distributienetwerk in Frankrijk en Spanje, waar het alle Europese markten binnendringt. Het bedrijf beschikt  over specifieke knowhow op het gebied van rijping (van bananen, mango's, papaja's en avocado's). Hierdoor is SIIM in staat vanaf het eigen rijpingsplatform in Rungis bananen en exotisch fruit met gegarandeerde rijpheid aan te bieden. Als betrokken actor in elke fase van de waardeketen, van productie tot distributie, staat SIIM vooral bekend om de hoge kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen (IFS Food-certificering, AEO-goedkeuring). SIIM is lid van het BSCI (Business Social Compliance Initiative) en het Global Compact van de Verenigde Naties en ondersteunt de Rainforest Alliance.

Over Paul Omer-Decugis
Paul Omer Decugis (1904-1983), vierde generatie leider van de Groupe Omer Decugis, is respectievelijk de vader en grootvader de huidige leiders van de Groep (Louis en Vincent Omer Decugis).

Paul, voorzitter van de groep van 1932 tot 1973, was ook meer dan 40 jaar voorzitter van de Unie van de Groothandelaars van groenten en fruit, de eerste voorzitter van Unigros die de leiding had over de ‘Beweging van de eeuw’ toen het MIN van Rungis werd opgericht, en vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie van Parijs-Rungis.

Een speciale plek op de internationale markt van Paris-Rungis draagt als eerbetoon aan hem nu officieel zijn naam. 

Voor meer informatie:
Emeline Pasquier
SIIM
emeline@siim.net  
www.siim.net  
Twitter #SIIM_GroupeOD 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven