Carlos Miravet, Benihort (Spanje):

Toenemende vraag naar flespompoenen

De vraag van de Europese consument naar flespompoenen, waarvan de oogst in het oosten van Spanje begin september van start gaat, zit in de lift. Zo heeft ook de telersvereniging Behihort, die een uitgebreid assortiment groenten en fruit aanbiedt, het seizoen van dit pompoenras al afgetrapt. "We hebben de eerste butternut pompoenen al van het veld gehaald, maar pas vanaf half september zullen we beschikken over aanzienlijke hoeveelheden", zegt Carlos Miravet, sales manager Groenten van deze coöperatie uit de provincie Castellón. "Samen met de zoete aardappel is de butternut ons herfstproduct bij uitstek."

De organisatie verwacht dit jaar een half miljoen kilo pompoenen op de markt te brengen, zowel conventioneel als bio. “Ons volume is flink groter dan vorig jaar en de hele productie is al op voorhand verkocht. Omdat de vraag nog steeds toeneemt, blijft ons areaal op verzoek van de klanten gestaag uitbreiden, maar dat doen we slechts in die mate dat ook de winstmarges van de telers op peil blijven”, zegt Carlos Miravet.

De extreme weersomstandigheden van de afgelopen maanden in het oosten van Spanje, die bij momenten aanzienlijke schade hebben toegebracht aan meerdere teelten, hebben geen invloed gehad op de butternut pompoen in de regio Bajo Maestrazgo. "De pompoenvelden zien er prima uit en ik denk dat we de oogst zonder enig probleem zullen kunnen binnenhalen", zegt Carlos. "Maar als het nu zou beginnen te regenen, dan kan dat wel problematisch worden, omdat de vruchten dan wel eens zouden kunnen barsten."

Benihort levert aan supermarktketens en grossiers in Spanje en in het buitenland, voornamelijk Duitsland en Nederland.

 

Voor meer informatie: 
Carlos Miravet
Benihort
Polígono Industrial El Collet
12580 Benicarló (Castellón) - Spanje
Mob: + 34 680487899
cmiravet@benihort.com
www.benihort.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven