De Italia druif krijgt zijn muskaatsmaak terug

Seizoen Siciliaanse druiven in volle gang

“Het seizoen van de honingmeloen loopt nog tot eind oktober en de prijzen laten lichte tekenen van herstel zien. Desondanks focussen we ons op de teelt van de zomerdruiven,” zegt Antonio Morreale, directeur van Bio Hortus. Het bedrijf, dat is gevestigd in het Siciliaanse Palma di Montechiaro, houdt zich bezig met de teelt en afzet van verschillende gewassen.

Calogero Celona, Antonio Morreale en Lillo Vella

“We houden ons bezig met de afzet van zowel witte als rode druiven. Deze werden begin augustus geoogst, toen het seizoen van het vroege Victoria ras ten einde liep. Het ging ons erom dat we onze Italiaanse en Europese klanten zoveel mogelijk continuïteit konden bieden. De Italia druif is erg populair in Frankrijk en Duitsland en ook in Polen winnen deze druiven aan populariteit. De herontdekte voedingswaarde van de pitten in Italia druiven werkt in ons voordeel en helpt ons op te vallen tussen de vele pitloze druiven.” 

Italia druiven

De Italia druif krijgt zijn muskaatsmaak terug
“De druiven zijn dit seizoen van uitzonderlijke kwaliteit, zeker de Italia druiven. De afgelopen jaren zijn er problemen geweest met de geur en smaak van dit ras, maar dit jaar lijkt de druif de klassieke muskaatsmaak te hebben herwonnen.” 

Afzet
“De afzet volgt dezelfde koers als die van de vroege druivenrassen en de prijzen zullen weer niet voldoen aan onze verwachtingen. De gemiddelde prijs is €0,80 per kilo, maar we hebben goede hoop dat dit stijgt. De kleur van de druiven is goed, net als het suikergehalte dat minimaal 17 graden Brix moet zijn. Toch kan dit ras ook dit jaar niet boven zichzelf uitstijgen en dat is jammer, zeker na de twee negatieve jaren die geweest zijn.”

Courgette

Bio Hortus houdt zich daarnaast ook bezig met het aankomende herfst/winterseizoen. De referenties die dan een belangrijke rol spelen zijn onder andere courgettes en paprika’s. De courgettes worden over een maand geoogst. De paprika’s zijn al geoogst en worden vanaf half oktober op de markt gebracht.


Paprika's

Voor meer informatie:
Antonio Morreale
Bio Hortus Società Coop. Agricola
Contrada Senia Albanazzi Snc
92020 Palma di Montechiaro (AG), Italië
+39 0922963737
biohortus@libero.it
www.biohortusag.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven