Camposol rapporteert 6,2% meer omzet

Camposol heeft haar financiële resultaten over de eerste helft van 2020 gepubliceerd. De ebitda (inkomsten voor rente, belasting, waardevermindering en afschrijving) van Camposol Holding bedroeg in 1H-2020 ruim bijna €101,5 mln; de bijbehorende Ebitda was 12,3%. De omzet bedroeg bijna €82 mln euro, een stijging van 6,2% ten opzichte van de 1H-2019, voornamelijk door de toename van mango's, druiven en mandarijnen. Op 30 juni 2020 bedroeg het kassaldo van het bedrijf bijna €24 mln en een netto-hefboomwerkingsratio van 3,4x.

Het bedrijf blijft werken aan het realiseren van haar strategie om jaarrond fruit te kunnen leveren aan haar wereldwijde klantenbestand en vult haar activiteiten in Peru daarom aan met investeringen in Colombia, Uruguay en sinds kort ook Chili.

"In het tweede kwartaal zijn we begonnen met het oogsten van avocado's en mandarijnen in Peru, Colombia en Uruguay, waarbij we hogere volumes verwachten dan in 2019. We hebben alle protocollen geïmplementeerd om de gezondheid en het welzijn van ons personeel en de continuïteit van onze activiteiten in alle vestigingen te waarborgen. We leveren de toegezegde volumes aan onze klanten over de hele wereld en laten daarmee de kracht van onze toegevoegde waarde zien, terwijl we doorgaan met de implementatie van onze plannen om het hele jaar door leverancier te worden," aldus Jorge Ramírez Rubio, directeur van Camposol.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven