Nieuwe stap in verduurzamingsproject Britse retailer

Asda verwijdert plastic groenten- en fruitverpakkingen uit supermarkt

De Britse retailer Asda heeft aangekondigd dat zij plastic groenten- en fruitverpakkingen uit haar supermarkten zal verwijderen, als onderdeel van een verduurzamingsproject om plastic in de winkels zoveel mogelijk te reduceren. In een proef met 9 winkels zou de actie ongeveer 141 ton plastic per jaar kunnen besparen, wat neerkomt op meer dan 3,5 miljoen plastic zakken.

In plaats van de plastic verpakking biedt Asda voordelig geprijsde 'Veggio'-zakjes aan. Deze zakjes bieden klanten een betaalbaar, herbruikbaar alternatief voor plastic groenten- en fruitzakjes voor eenmalig gebruik.

Kevin Patel, AGF-directeur bij Asda: "Dit is echt een spannende stap in het traject, omdat we blijven zoeken naar innovatieve manieren om onnodig plastic uit het hele bedrijf te verminderen en onze doelstelling om het plastic van het eigen merk tegen 2021 met 15% te verminderen, te halen."

"We weten dat onze klanten en collega's zeer gemotiveerd zijn op het gebied van duurzaamheid en we willen het hen zo gemakkelijk mogelijk maken om hun steentje bij te dragen aan het milieu, zonder dat ze hoeven in te boeten aan kwaliteit."

Asda heeft eerder een aantal innovatieve oplossingen bekendgemaakt, waaronder de eerste 100% recyclebare blauwe bessenpunnet, met meer proeven voor andere AGF-categorieën later in het jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven