Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luxemburgse pootaardappelhandelaar Synplant tevreden over voorsorteerder van Bijlsma Hercules

De teeltomstandigheden voor aardappelen in Luxemburg waren niet zo slecht als verwacht en de opbrengsten voor pootaardappelen lijken in overeenstemming te zijn met de voorgaande jaren. "De kwaliteit is goed tot zeer goed te noemen van de 35 rassen die Synplants teelt," zegt Christian Horn, directeur van Synplant. Het teeltbedrijf heeft een capaciteit van 16.000 ton pootgoed op haar Luxemburgse koel- en sorteerlocatie.

Synplants heeft onlangs een nieuwe voorsorteerder van het merk Bijlsma Hercules geïnstalleerd voor aardappelen die in bulk rechtstreeks van de velden worden aangevoerd. "De lijn sorteert ook verschillende kalibers die interessant zijn voor herbeplanting in de volgende jaren (25-35 mm, 35-55 mm, de meest gevraagde maten door consumptieaardappeltelers). De Bijlsma Hercules machine vult ook 1250 kg houten kisten met een snelheid van ongeveer 30 ton per uur."

"We hebben voor Bijlsma Hercules gekozen omdat ze uitstekende machines hebben en ze leveren goede service. De montage van de geleverde machine nam slechts twee uur in beslag."

"De nieuwe machine stelt ons in staat om met slechts 4 personen 60 ton pootaardappelen te verwerken in één dienst. Het oogstseizoen is erg kort, daarom wilden we zorgen dat we niet alles in één keer bij onze filialen moesten afleveren, maar meer gespreid. De nieuwe voorsorteerder helpt ons daarbij," besluit Horn.

Voor meer informatie:
Christian Horn
Synplants
+352 92 11 67 23
christian.horn@synplants.lu
www.synplants.lu

Publicatiedatum: