Amazon schept 7.000 nieuwe banen in VK

Niet-goed-geld-terug-garantie bij online platform in Zuid-Korea
WeMakePrice, een Zuid-Koreaans e-commerceplatform, heeft onlangs een initiatief aangekondigd waarmee klanten die niet tevreden zijn over online bestelde versproducten hun geld terug kunnen vragen. Eerder heeft WeMakePrice een soortgelijk plan ingezet voor vleesproducten en noten, dat door zijn klantenbasis goed werd ontvangen. Ontevreden consumenten kunnen bij bestelde vleeswaren, groente, fruit en visgerechten tot de volgende dag hun geld terug eisen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: Co-op wil meer dan 65 winkels openen, creëert 1000 banen
Co-op heeft plannen om tot december meer dan drie winkels per week te openen. Dit betekent dat meer dan 65 nieuwe locaties aan het netwerk van Co-op worden toegevoegd. Ook worden meer dan 100 oudere locaties gerenoveerd. De plannen zijn onderdeel van een investeringsprogramma van £ 130 mln (€ 145,5 mln). Door dit programma zullen 1.000 nieuwe banen worden gecreëerd. Daarnaast worden 1.000 functies die tijdens de lockdown tijdelijk waren opgezet worden veranderd in vaste betrekkingen.
Bron: retailgazette.co.uk 

Waitrose opent winkel in Dubai
Waitrose heeft een nieuwe buurtwinkel geopend in Dubai. De winkel komt voort uit een samenwerkingsverband met Fine Fare Food Market LLC (FFFM). De nieuwe locatie is de zesde winkel van Waitrose in Dubai en de twaalfde in de Verenigde Arabische Emiraten. De buurtwinkel heeft een oppervlak van 370 vierkante meter en bevindt zich midden in een nieuwe woonwijk. Het assortiment bestaat uit een groot aantal Waitrose-producten, waaronder van de huismerken Essential Waitrose en Waitrose No.1. Onder deze producten bevinden zich onder andere verse groente en fruit, vers gebakken brood en food-to-go-producten. 
Bron: waitrose.pressarea.com 

VK: Ocado stopt tijdelijk met bezorging aan medewerkers
De Britse online supermarkt Ocado is tijdelijk gestopt met het leveren van bestelde boodschappen aan winkelmedewerkers. Door de fusie met Marks & Spencer en een forse toename in vraag naar online retail is een kleine achterstand ontstaan met betrekking tot geplaatste bestellingen. M&S is voor 50% eigenaar van de retailtak van Ocado, zodat de winkelketen sinds kort een eigen online bestelservice aan kan bieden. De populariteit van deze bezorgservice leidde echter tot de achterstand.
Bron: bbc.com 

Yata introduceert buurtwinkelconcept in Hong Kong
De in Hong Kong gevestigde warenhuis- en supermarktketen Yata introduceert voor het eerst een eigen buurtwinkelconcept in dezelfde stad. Het concept heeft "Konbin by Yata" en zal uitgaan van winkels die kleiner zijn dan de gemiddelde 350 vierkante meter van de conventionele warenhuizen van de keten. De nieuwe winkels lijken op de typische buurtwinkels van Japan. Retail op Japanse leest is tevens een kenmerk is van de andere winkelformats van Yata. Daarnaast hebben de nieuwe buurtwinkels zelfscankassa's en gelegenheid voor een snelle lunch. 
Bron: insideretail.asia 

Pakistaanse startup krijgt investering van US$ 1 mln
De Pakistaanse thuisbezorger GrocerApp heeft een kapitaalinjectie gekregen van US$ 1 mln (€ 840.000). De in Lahore gevestigde startup krijgt de investering van een aantal bedrijven onder leiding van de Jabbar Internet Group. Het is voor het eerst van Jabbar in Pakistan investeert. Eerder maakte Jabbar een forse winst door de in Dubai gevestigde online supermarkt-startup InstaShop voor US$ 360 mln (€ 304 mln) over te dragen aan Delivery Hero. 
Bron: menabytes.com 

Amazon schept 7.000 nieuwe banen in VK
Amazon gaat in 2020 in het Verenigd Koninkrijk 7.000 nieuwe banen creëren. Het totaal aantal nieuwe banen van Amazon komt hierdoor in dit jaar op 10.000. De 7.000 nieuwe vacatures betreffen met name functies in distributiecentra. Ook zoekt het bedrijf naar technici, HR-medewerkers, IT-ers en specialisten op het gebied van gezondheid, financiën en veiligheid. De banen hebben betrekking op meer dan 50 locaties, waaronder bij Britse hoofdkantoren en twee nieuwe distributiecentra.
Bron: reuters.com 

Flipkart begint online groothandel voor kleine Indiase bedrijven
De Indiase dochteronderneming van Walmart, Flipkart, is heeft zijn huidige activiteiten op het gebied van e-commerce uitgebreid met een online groothandelsservice. De nieuwe afdeling voor groothandel is toegespitst op kleine Indiase ondernemers. Op deze manier hoopt Flipkart meer concurrerend vermogen tegen bedrijven zoals marktleider Amazon te verkrijgen. Flipkart Wholesale is beschikbaar als app op smartphones en is actief in steden als Bengaluru, Gurugram en Delhi.
Bron: foxbusiness.com 

Carrefour wordt eerste internationale supermarktketen in Oezbekistan
De holding Majid Al Futtaim werkt al enkele jaren aan de uitbreiding van Carrefour op de markt van Oezbekistan. Het bedrijf is de exclusieve franchisenemer van Carrefour in meer dan 30 landen verspreid over Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Volgens retaildirecteur Hani Weiss heeft Majid Al Futtaim op dit moment meer dan 300 Carrefour-locaties in bedrijf. De meer dan 37.000 werknemers zijn dagelijks meer dan 750.000 klanten van dienst.
Bron: en.trend.az 

VS: Costco meldt resultaten van augustus
Costco heeft over de periode van vier weken tot 30 augustus een omzet behaald van US$ 13,56 mld (€ 11,45 mld). Ten opzichte van de omzet van US$ 11,79 mld (€ 9,96 mld) van vorig jaar is dat een toename van 15,0%. Over de periode van 16 weken tot 30 augustus werd een netto omzet gegenereerd van US$ 52,3 mld (€ 44,16 mld). Jaar op jaar gezien is dat een toename van 12,7%, ten opzichte van de US$ 46,4 mld (€ 39,18 mld) aan omzet die toen werd behaald. Over het fiscale jaar van 52 weken tot 30 augustus kwam de netto omzet neer op US$ 163,2 mld (€ 137,8 mld). In dezelfde periode van vorig jaar was sprake van een omzet van US$ 149,4 mld (€ 126,16 mld), waarmee de toename neer kwam op 9,2%.
Bron: globenewswire.com 

VS: Target komt met nieuw premium huismerk
Target heeft zijn assortiment uitgebreid met een nieuw premium huismerk onder de naam Good & Gather Signature. Het merk Good & Gather bestaat nu ruim een jaar en wordt nu uitgebreid met 600 nieuwe producten. Dit maakt Good & Gather met 2.000 producten het grootste huismerk van Target. In bijna alle categorieën voor levensmiddelen zijn nieuwe Good & Gather-producten te vinden. Naar verwachting zullen de nieuwe producten rond de herfst in winkels verkrijgbaar zijn.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Instacart sluit grootste overeenkomst 7-Eleven
Het online supermarktplatform Instacart heeft een overeenkomst voor samenwerking gesloten met 7-Eleven, de grootste buurtwinkelketen van de VS. Via Instacart kunnen klanten van 7-Eleven online producten bestellen en deze binnen 30 minuten aan huis laten bezorgen. Aanvankelijk gaat de samenwerking bij wijze van experiment van start bij 750 7-Eleven-locaties verspreid over Dallas, Miami, Baltimore en Washington, D.C. Later wordt het bereik uitgebreid naar meer dan 7.000 vestigingen van 7-Eleven verspreid over de VS.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Online supermarkt Farmstead breidt uit in Bay Area
Farmstead, een online supermarkt die met name gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, gaat zijn bereik onder klanten in de Bay Area fors uitbreiden. Met name de bezorgcapaciteiten in de East Bay en San Jose worden verbeterd. Voorheen was Farmstead met name actief in regio's als San Francisco en andere delen van San Jose. Steden die nu aan het bereik worden toegevoegd, bevinden zich onder andere in Alameda County en Contra Costa County. 
Bron: mercurynews.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven