Colruyt introduceert eigen bezorgdienst

Auchan verkoopt Lillapois-keten

Italië: Fratelli Ibba leent € 10 mln om nieuwe winkels te openen
De Italiaanse retailer Gruppo Fratelli Ibba heeft €10 mln geleend om in de periode 2020-2022 nieuwe winkels te openen. De overeenkomst is gesloten met Cassa Depositi e Prestiti (CDP).  De lening heeft een looptijd van 72 maanden en wordt gedekt door een garantie van het Italiaanse agentschap voor exportkredieten (SACE). Het geld wordt gebruikt om de investeringen uit het Bedrijfsplan 2020-2022 van de onderneming, dat in verband met Covid-19 is herzien, te realiseren. Het plan heeft tot doel groei te stimuleren door het directe verkoopnetwerk van de groep uit te breiden, met name in de regio Lazio, door tegen het einde van 2022 met meer dan 300 units te opereren. De Gruppo Fratelli Ibba, die deel uitmaakt van de coöperatie Gruppo CRAI, met meer dan 3.400 winkels in het hele land, is een historische speler in de sector van de grootschalige voedingsdistributie op Sardinië en toonaangevend in Midden-Italië.
Bron: esmmagazine.com 

België: Colruyt introduceert bezorgdienst Rose Mary
De Belgische supermarktketen Colruyt heeft een eigen bezorgdienst geïntroduceerd, genaamd Rose Mary. Via deze service kunnen klanten kant-en-klare maaltijden bestellen. Voorlopig bedient Rose Mary enkel consumenten in de Brusselse regio. De maaltijden worden bereid door koks die werken in de keuken van de Colruyt Group Academy in Ukkel, in de buurt van Brussel. Voorheen werd deze ruimte gebruikt voor kookworkshops, maar door de uitbraak van het coronavirus is Colruyt gestopt met het aanbieden van deze lessen. Ze gebruikt de keukens nu om maaltijden voor de nieuwe bezorgdienst te bereiden.
Bron: ecommercenews.eu 

Spar opent nieuwe winkel in Chabarovsk in het Russische Verre Oosten 
Spar heeft zijn aanwezigheid in het Russische Verre Oosten uitgebreid met de opening van de Spar Kim Yu Chen-winkel in de stad Chabarovsk. De 1.000 m² grote supermarkt werd midden augustus geopend en brengt een kwalitatief hoogstaand assortiment versproducten naar de inwoners van de stad en de omliggende gebieden. Spar Kim Yu Chen heeft een handelsoppervlakte van 735,8 m² en heeft 9.099 SKU's in voorraad. De supermarkt biedt een bijzonder sterke selectie van Spar-eigen merken, verse voeding en food-to-go, waaronder een tandoor, een grill en een taartstation.
Bron: spar-international.com 

Auchan verkoopt Lillapois-winkels in Italië
Het ziet ernaar uit dat Auchan uit Italië vertrekt. Zeker nu het bedrijf zijn Lillapois-keten, die uit ongeveer 50 winkels bestaat, verkoopt. Het merk Lillapois, dat gespecialiseerd is in producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging, heeft vooral winkels in Noord-Italië en is actief in de e-commerce. De verkoopwaarde, die bepaald is door Crai filiaal Dmo Spa, is niet bekendgemaakt.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: winkelprijzen dalen voor de 15e maand op rij, maar Brexit onzekerheid kan leiden tot inflatie
De winkelprijzen zijn voor de 15e maand op rij gedaald door prijsverlagingen van retailers die de Britten aanmoedigen om aankopen te doen. De prijzen zijn in augustus met 1,6% gedaald, vergeleken met een daling van 1,3% in juli, volgens de laatste BRC- en Nielsen-cijfers. Dit lag onder het 12 en 6 maandelijkse gemiddelde van respectievelijk 1% en 1,5%. BRC-directeur Helen Dickinson waarschuwde dat de onzekerheid rond de Brexit zou kunnen leiden tot prijsstijgingen. "Consumenten kunnen nog een maand van dalende prijzen in de winkels profiteren. De snellere daling werd veroorzaakt door goedkopere non-food goederen, aangezien veel retailers doorgaan met kortingen en uitverkoop om klanten te verleiden geld uit te geven om de verliezen van de lockdown in te halen. Ondertussen heeft de beschikbaarheid van verse seizoensgebonden producten de voedingsinflatie doen afnemen."
Bron: retailgazette.co.uk 

Zuid-Koreaanse retailafzet stijgt in juli 
De Zuid-Koreaanse retailafzet steeg in juli 4,4% ten opzichte van vorig jaar, doordat de vraag naar boodschappen en huishoudapparaten piekte op online-platforms vanwege de pandemie. De gezamenlijke afzet van 26 belangrijke off-line en online-retailers bereikte vorige maand € 8,1 mld volgens gegevens van het ministerie van Handel, Industrie en Energie. De online-platforms groeiden het sterkst, met een omzetstijging van 13,4% in deze periode. De levensmiddelenafzet via online-platforms steeg met 46% op jaarbasis, omdat minder mensen naar de supermarkt gingen.
Bron: insideretail.asia 

Schuldeisers Galeria Karstadt Kaufhof keuren reddingsplan goed
Na een lange vergadering keurden de schuldeisers van het noodlijdende warenhuis Galeria Karstadt Kaufhof een reddingsplan goed, waarbij zij afstand deden van meer dan € 2 mld aan activa. Hierover bericht de Duitse media. De herstructurering is bedoeld om fusiegroep Galeria Karstadt Kaufhof - tevens moedermaatschappij van het Belgische warenhuis Inno - van faillissement te redden. 47 van de 172 Duitse vestigingen worden definitief gesloten. Volgens de retailer gaan meer dan 4.000 banen verloren - volgens de vakbonden zelfs 5.000.
Bron: retaildetail.eu 

VS: Online-retailer Boxed onderzoekt verkoopkandidaten van €0,8 mld 
Online retailer Boxed onderzoekt strategische mogelijkheden, waaronder een verkoop of een fusie met een beginnend bedrijf zonder vastomlijnd ondernemingsplan dat zo'n  €0,8 mld waard is. Het in New York gevestigde Boxed wordt door sommige klanten de Costco voor millennials genoemd, omdat het bedrijf van alles zonder lidmaatschapskosten levert; van gewone boodschappen tot kantoorbenodigdheden. Het bedrijf bezorgt ook gratis bestellingen boven de € 41.
Bron: reuters.com 

VS: Giant Eagle komt met een eigen versie van Amazon Go
De Californische start-up Grabango heeft een systeem ontwikkeld dat het winkelend publiek in staat stelt om kassa's te omzeilen. De introductie van dit systeem vond plaats bij een Pittsburgh GetGo Cafe+Market, die door Giant Eagle wordt uitgebaat. Het systeem gebruikt camera's om producten te detecteren die een klant uitkiest en toevoegt aan een virtueel winkelwagentje en afrekent wanneer de klant een code op zijn smartphone scant op weg naar buiten. Giant Eagle volgt de technologie bij de GetGo winkel met een oppervlakte van 278 m2 op de voet om de technologie in de nabije toekomst bij zijn overige winkels te introduceren. Ook andere retailers testen het Grabango-systeem.
Bron: grocerydive.com 

Canada: Dollarama overstijgt ramingen kwartaalomzet
Dollarama oversteeg de ramingen van analisten voor de driemaandelijkse omzet. De Canadese discounter profiteerde van consumenten die meer aan huishoudelijke en schoonmaakproducten besteedden. De netto omzet nam volgens gegevens van Refinitiv toe tot € 0,6 mld in het tweede trimester van € 607 mln een jaar eerder, terwijl Wall Street €626 mln geraamd had. De netto omzet daalde iets naar € 91,2 mln vanaf € 91,8 mln in het kwartaal dat eindigde op 2 augustus.
Bron: reuters.com 

Amazon-distributiecentrum wisselt van eigenaar 
Een in Californië gevestigde koper verwierf een Amazon-distributiecentrum in Loveland voor  €27,4 mln. Mark IV Capital kocht het Centerra Industrial Building IV, een Klasse A station van 11.409 m2 bij Viking Way, met een aangrenzend parkeerterrein, van verkoper en ontwikkelaar McWhinney. Een team van JLL Capital Markets vertegenwoordigde de verkoper. Het team werd geleid door directieleden Larry Thiel en Britton Burdette, senior directieleden Bo Mills en Eric Tupler, senior directeur Brock Yaffe en vennoot Rachel Vogel. De koper was niet vertegenwoordigd.
Bron: crej.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven