René Leenders, P. Seelen:

"Veel animo voor eerste Turkse granaatappelen"

Tholen - Bij P. Seelen in Grubbenvorst zijn vanmorgen de eerste Turkse granaatappelen weer gearriveerd. Hoewel het handelsbedrijf hoofdzakelijk als groentenexporteur actief is, rolde het enkele jaren terug via de Turkse tomaten de granaatappelen in. "We hebben een eigen teler die het kwalitatief goed op de rit heeft en ze volgens onze specificaties kan leveren.De kleinere maten exporteert hij naar het Midden-Oosten en de dikke maten komen naar ons toe", vertelt Rene Leenders. 


Het team in Turkije dat de granaatappels verpakt, de kwaliteit bewaakt en de douane-papieren verzorgt. Rene staat tweede van links, naast hem Marc Seelen en meneer Gursoy van Gorsoy Tarim en Yasin Karaca, de medewerker van P. Seelen in Turkije.De twee dames gaan over de kwaliteit en de exportdocumenten. Let op: de foto is vorig jaar, dus voor Corona genomen

Vandaag is het vroege ras Caner gearriveerd en met een week of drie worden ook de eerste granaatappelen van de dikkere variëteit Hicar verwacht. "We verwachten een goed seizoen. Het aanbod is dit jaar groter dan vorig jaar en we verwachten veel grote maten", zegt René. "In het voorjaar is het enkele dagen erg heet geweest, waardoor er wel zonneschade was, maar gelukkig was dit zo vroeg in het seizoen dat deze granaatappelen eruit geknipt konden worden en de andere meer ruimte hadden om te groeien."


Links: Dhr. Gursoy van de Firma Gursoy Tarim. De granaatappels met het merk Tsjakka worden exclusief ingepakt voor de firma P.Seelen. Rechts; rene Leenders

"De vraag is ontzettend goed. Vanmorgen kwam de eerste auto binnen, maar we hebben al redelijk wat voorverkocht", vertelt René. "Er zijn ook granaatappelen uit Spanje en Egypte op de markt, maar dat zijn hele andere rassen. De Turkse granaatappelen kunnen op veel animo van onze klanten rekenen. Prijzen liggen op een niveau rond de 2 euro per kilo. Wij verkopen ze met name op de Duitse Grossmarkten. Nu zijn ze nog in zwarte kisten beschikbaar, maar als we starten met de Hicas-granaatappelen voeren we ze ook in ons eigen merk Tsjakka. Medio oktober verwachten we de eerste kweeperen, ook deze betrekken we direct van onze eigen telers." 

Voor meer informatie:
Rene Leenders
P. Seelen
Venrayseweg 118A
5928 RH Venlo
Tel: +31 77 3873250
rene@pseelen.nl 
www.pseelen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven