“Op de druivenmarkt gaat het beter dan normaal”

“Er is in deze tijd van het jaar op de markt meer vraag naar druiven dan normaal. Dit kan verklaard worden door het feit dat er bijna geen steenfruit meer op de markt is, dus de druiven nemen hun plaats in,” vertelt Jérémy Gagne van GG Sarl uit, een familiebedrijf gespecialiseerd in fruitteelt rond de regio Mont Ventoux.

Dit jaar waren de druiven 15 dagen te vroeg. “De grote aanbiedingsacties worden meestal pas in de eerste weken van september georganiseerd, dus de oogst was in het begin een beetje ingewikkeld. Het kost tijd en duurt altijd even voordat de markt zich aanpast.”

De invloed van weersomstandigheden
Volgens Jérémy is de kwaliteit van de druiven goed. “Het rijpingsproces van de zwarte druiven verloopt echter moeizaam. Om te rijpen hebben zwarte druiven periodes met constante, stabiele weersomstandigheden nodig. En tot nu toe was dat niet het geval. Het gebrek aan regen en de hoge temperaturen hebben het rijpingsproces geblokkeerd. De zwarte druiven zijn hierdoor nog steeds rood (niet rijp). De situatie kan voor onbepaalde tijd zo blijven, maar we hopen natuurlijk dat daar snel verandering in komt.”

Assortiment
GG is gespecialiseerd in pitloze Centennial-druiven en in de roze druivensoort Italia Rubi. "En we hebben ook het geluk dat de Muscat du Ventoux een BOB-druif is,” voegt Jérémy hier nog aan toe. Naast deze rassen biedt GG op dit moment de vroege rassen Prima en Lival, de Alphonse Lavallée- en de Danlas-druiven. In het najaar is ook het ras Ribol verkrijgbaar.

'Duo Blanc Noir' met hier Danlas/Lavallée, ook verkrijgbaar in Centennial/Muscat

De Muscat du Ventoux


De Centennial 

Voor meer informatie:
Jérémy Gagne 
GG SARL
Telefoon: +33 (0)4.90.65.13.15
Fax: +33 (0)4 90 65 19 80
jeremy@g-g.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven