Export Peruaanse Hass-avocado’s neemt met een kwart toe

De export van Hass-avocado’s uit Peru zal dit seizoen met 23% toenemen, zo raamt de Peruaanse Telersvereniging van Hass Avocado's (ProHass). Daniel Bustamante Canny, de voorzitter van de organisatie, heeft het over in totaal meer dan 360.000 ton tussen februari en september, maar hij geeft ook aan dat de prijzen dit jaar tot nu 20 à 25% lager liggen dan die van vorig jaar.

In januari en februari, toen corona nog niet had toegeslagen in de meeste landen, steeg de prijs van avocado's, maar vanaf maart begonnen de prijzen gestaag te dalen, zo blijkt uit gegevens van Agrodata Perú.

“In vergelijking met vorig jaar zijn de prijzen over het algemeen gedaald, maar vorig jaar waren de prijzen dan ook uitzonderlijk goed. In 2020 is de oogst trouwens aanzienlijk groter, niet alleen in Peru maar ook in andere landen. Daarbij komt dat een deel van de exportmarkten minder product vroeg vanwege de sluiting van de horeca, die toch een grootafnemer is”, legt Bustamante uit.

De voorzitter van ProHass denkt dan ook dat er dit jaar minder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het areaal, dat de afgelopen jaren toch met 1.500 à 2.000 hectare per jaar is toegenomen.

Bron: Gestión / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven