Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse granaatappelrassen Shany en Emek deze week beschikbaar

“De vroege granaatappelrassen Shany en Emek zijn vanaf begin september verkrijgbaar op de markt. Het is een exclusief Italiaans gewas en de vraag hiervoor stijgt. We verwachten dan ook een goed seizoen tegemoet te gaan, ook dankzij het feit dat we 15 dagen eerder zijn dan vorig jaar,” zegt Dario De Lisi, verkoopmanager bij het Italiaanse Masseria Fruttirossi. Dit bedrijf is toonaangevend op het gebied van de Italiaanse granaatappelteelt.

“Dankzij ons nieuwe areaal is de verwachting dat de oogst 5.500 ton zal zijn. Dat is maar liefst drie keer zoveel in vergelijking met vorig seizoen. Met dit volume zijn we in staat om de markt van begin september tot begin maart te voorzien en kunnen we de gaten vullen waarin het Italiaanse gewas normaal gesproken niet verkrijgbaar is.”

“Het seizoen ziet er veelbelovend uit dankzij de nieuwe rassen die nu beschikbaar zijn, de nieuwe verpakking en het ‘Friend of the Earth – 0 Residu’ certificaat. De prijzen zijn momenteel in lijn met het afgelopen seizoen.”

“De gevolgen van de coronapandemie zullen zeker hun impact blijven houden op het verloop van de markt. Aan de ene kant bestaat het risico dat het uitgavepatroon van de consument afneemt, maar anderzijds ontstaat de wens om producten aan te kopen die goed en gezond zijn. De granaatappel valt ook in deze categorie, zeker nu de heilzame eigenschappen ervan inmiddels algemener bekend zijn.”

Voor meer informatie:
Dario de Lisi
Masseria Fruttirossi 
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta – Taranto – Italië
+39 (0)99 9647688
info@lomesuperfruit.com
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: