Grotere Amerikaanse cranberry-oogst verwacht

De cranberry-oogst in de Verenigde Staten zal in 2020 hoger uitvallen.

Het Cranberry Marketing Committee, in Wareham Massachusetts, raamt de cranberry-oogst 2020 op 8.754.000 barrels (1,1 mln ton), hetgeen een forse toename betekent ten opzichte van de oogst van 7.605.407 barrels (906.891 ton) in 2019. 

De cranberry's zijn afkomstig uit se staten Wisconsin, goed voor 61% van de Amerikaanse cranberry's, en Massachusetts, goed voor 26%. De overige 13% is afkomstig uit de staten New Jersey, Oregon en Washington, terwijl er ook product uit Canada en Chili op de markt is. De oogst gaat deze maand van start en duurt tot november. Karen Cahill, marketingdirecteur van het comité, legt echter uit dat de staat Massachusetts momenteel kampt met droogte, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor de oogst. 

Foto: Cranberry Marketing Committee

Gezonde keuze
Hoewel cranberry's traditioneel geserveerd worden tijdens feestelijke gelegenheden in het najaar en de winter, zoals Thanksgiving en Kerstmis, zien consumenten volgens Cahill steeds meer mogelijkheden om cranberry's het hele jaar door te gebruiken en kiezen zij ook steeds bewuster voor lokale AGF en voedzame producten. Om de consumptie een extra impuls te geven, heeft het comité een aantal informatie- en marketingcampagnes ontwikkeld evenals een retailinitiatief in samenwerking met California Walnuts dat dit najaar in Weis-supermarkten gelanceerd zal worden. Andere initiatieven bestaan uit een samenwerking met Produce for Kids en een online promotie bij Amazon. 

Kijkend naar de toekomst zegt Cahill dat de sector moet blijven werken aan rassenveredeling van cranberry's. "Bepaalde rassen gedijen beter in de verschillende regio's, zelfs binnen de Verenigde Staten," legt ze uit. "Zo worden in Wisconsin de rassen Searles (17% van het areaal), Ben Lear (11%) en McFarlin (11%) geteeld, terwijl in Massachusetts het ras Howes vaker geteeld wordt (36% van het teeltareaal), evenals Early Blacks (43%) en Stevens (12%). Ze voegt eraan toe dat de Rutgers Universiteit en de Universiteiten van Wisconsin en Massachusetts en Washington in samenwerking met telersverenigingen onderzoek doen naar cranberryrassen. 

Voor meer informatie:
Karen Cahill
Cranberry Marketing Committee
Tel: +1 (508) 291-1510 ext. 3
kcahill@uscranberries.com
www.uscranberries.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven