Newtec’s geautomatiseerde sorteerapparatuur voor aardappelen en wortelen

Wereldwijd kiezen talloze aardappel- en wortelproducenten voor optische sorteerapparatuur. Dit stelt hen in staat om een consistente kwaliteit te garanderen en biedt de mogelijkheid om de waarde van een heel gewas te optimaliseren.

Een merk in de voorhoede van deze technologie is Newtec, een innovator op het gebied van geautomatiseerde sorteerapparatuur voor aardappelen en wortelen. De Celox-P-UHD van het bedrijf voor aardappelen en de Celox-C-UHD voor wortelen sorteren op basis van kwaliteit, grootte en vorm tegelijk.

Met de optie voor maximaal 16 verschillende uitgangen en 4, 8 of 12 banen, bieden de Celox-modellen de groenteproducenten een breed, aanpasbaar scala aan winstgevende manieren om hun producten te sorteren, of het nu gaat om een 'perfecte' wortel voor premium-supermarktkeuzes of om een minder goede kwaliteit voor industriële verwerking.

Newtec, gevestigd in Denemarken, ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar optische sorteermachines. In 2007 richtte het bedrijf zijn dochteronderneming Qtechnology op om intelligente cameratechnologie voor zijn sorteermachines te ontwikkelen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven