Europatat verwelkomt nieuwe secretaris-generaal

Het bestuur van Europatat, The European Potato Trade Association, heeft bekendgemaakt dat zij per 1 september 2020  Berta Redondo Benito heeft aangesteld als nieuwe secretaris-generaal van de organisatie. Zij volgt Raquel Izquierdo de Santiago op die de organisatie de afgelopen zes jaar met succes heeft geleid.

Berta Redondo Benito studeerde journalistiek aan de Universiteit van Valladolid in Spanje en beschikt over een ruime ervaring op het gebied van agrarische berichtgeving en Europese politiek. Berta brengt daarnaast de ervaring mee die zij de laatste tweeënhalf jaar tijdens haar werk voor Europatat op heeft gedaan. Vanaf nu zal zij de sector op Europees niveau vertegenwoordigen en haar belangen behartigen, Verder zal zij verantwoordelijk blijven voor de interne en externe communicatie en belangrijke dossiers, zoals landbouw, duurzaamheid, onderzoek en innovatie. 

Na haar benoeming zei Berta: "Het is een eer om de kans te krijgen deze in Europa zo belangrijke sector te mogen vertegenwoordigen in deze roerige tijd. Ik grijp deze nieuwe verantwoordelijkheid graag aan om het proactieve werk van het secretariaat van Europatat van de afgelopen jaren voort te zetten."

Gilles Fontaine, voorzitter van Europatat: "We zijn blij Berta aan te mogen stellen als onze nieuwe secretaris-generaal. Sinds zij in 2018 bij Europatat kwam werken, heeft zij steeds bewezen wat zij waard is. Wij zijn ervan overtuigd dat zij een essentiële rol zal vervullen in de verdere ontwikkeling van Europatat en de aardappelsector in het algemeen. We wensen haar alle succes toe in haar nieuwe functie en zullen haar steunen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan." 

 

Voor meer informatie: 
Europatat
Tel: +32 (0)2 777.15.85
Fax: +32 (0)2 777.15.86
Emails: berta.redondo@europatat.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven