Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aldi Denemarken gaat AGF tegen lagere prijzen verkopen

China: nettowinst supermarktketen Yonghui stijgt met 35% in eerste helft 2020
De Chinese supermarktketenexploitant Yonghui Superstores heeft in de eerste helft van 2020 een nettowinstgroei van 35,3 % op jaarbasis geboekt. De nettowinst voor de periode januari-juni bereikte € 226 mln volgens het tussentijdse financieel verslag van het bedrijf, dat werd ingediend bij de Shanghai Stock Exchange. Ondertussen heeft het bedrijf, deels in handen van e-commercegigant JD.com en internetgigant Tencent, een totale omzet van € 6,2 mln gegenereerd, een jaarlijkse stijging van 22,6%. De like-for-like-omzet groeide met 7,4% op jaarbasis.
Bron: news.cgtn.com

7-Eleven Maleisië handhaaft winst ondanks Covid-19
Convenience-store keten 7-Eleven Maleisië is winstgevendheid gebleven ondanks de impact van de pandemie. De winst voor de eerste helft van het huidige boekjaar van de convenience-store en farmaceutische bedrijven van het merk kwam op respectievelijk € 4,8 mln en € 1,1 mln. De winst na aftrek van de groep bedroeg in het eerste halfjaar € 2,8 mln. De handel bleef gezond ondanks de beperkingen vanwege Covid-19 die minder uren en tijdelijke sluiting van sommige winkels afdwongen. De winkels kunnen nog steeds niet 24 uur per dag open zijn.
Bron: insideretail.asia 

EBWO, banken lenen € 83,8 mln aan Oekraïense  supermarktketen Novus
De Oekraïense supermarktketen Novus heeft van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) en van andere banken een gesyndiceerde lening van € 83,8 mln ontvangen. Novus krijgt bijna € 29,3 mln van de € 83,8 mln van commerciële banken. Met dit geld is Novus van plan om in Oekraïne 30 nieuwe supermarkten te bouwen en in Kiev tevens het eerste milieuvriendelijke opslagstation van het land. Novus, nu in handen van de Litouwse investeringsmaatschappij BT Invest, is een van de grootste klanten van de EBWO van de Oekraïense retailmarkt.
Bron: kyivpost.com 

Denemarken: Aldi werkt samen met 'Too Good To Go' om voedingsverspilling te bestrijden
Aldi Denemarken heeft aangekondigd dat ze in combinatie met de food waste prevention app Too Good To Go AGF tegen lagere prijzen gaat verkopen in alle winkels in het land. In het kader van dit initiatief zal de retailer via de app 'gelukszakken' met AGF tegen lagere prijzen aanbieden. Het AGF in de 'gelukszakken' is goed te consumeren, maar zou weggegooid worden vanwege beschadigde verpakkingen of een imperfect uiterlijk.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Costcutter Supermarkets Group aan de top bij sectoronderzoek 
Costcutter Supermarkets Group viert feest na het behalen van topscores van klanten en leveranciers in de sectoronderzoeken. De retailer kwam op elke klanttevredenheidsmeting van het HIM Convenience Tracking Programme (CTP) als beste uit de bus en kreeg de hoogste prestatiebeoordelingen van de belangrijkste Britse leveranciers in de categorieën personeel, marketing en vertrouwen. Deze resultaten zijn gebaseerd op het meest recente Advantage-rapport, waarbij het van de algemene derde naar de tweede plaats op de lijst van meest gewaardeerde retailers verschoof.
Bron: asiantrader.biz 

VK: M&S food gaat online met Ocado 
Marks & Spencer gaat beginnen met iets wat veel van zijn concurrenten al jaren doen: het volledige voedingsaanbod is straks online te bestellen. M&S heeft een aandeel van 50% in Ocado gekocht, waardoor het bedrijf voor het eerst een op internet gebaseerde bezorgservice krijgt. De introductie komt op een cruciaal moment voor M&S, dat hiermee 7.000 banen bespaart.
Bron: bbc.com 

BinDawood is van plan om de Saoedische beurs op te gaan
Retailer BinDawood Holding uit Saoedi-Arabië kondigde aan van plan te zijn de Saoedische beurs op te gaan om bestaande aandelen te verkopen en een free float van 20% te creëren. Het bedrijf heeft 73 winkels met inbegrip van 51 hypermarkten en 22 supermarkten en behoort tot de derde grootste exploitant van hypermarkten en supermarkten in Saoedi-Arabië door zijn omzet in 2019. De Holding BinDawood, die supermarktketens BinDawood en Donau in het koninkrijk beheert, stelde dit jaar zijn geplande beursgang uit vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Bron: zawya.com 

Italië: Aldi opent in Milaan met twee winkels
Aldi Italia heeft zijn eerste winkels geopend in Milaan met twee verkooppunten: een in de buurt van het centraal station en de andere in de stadswijk Giambellino. De opening van de discounter in Milaan is een belangrijke stap in de uitbreidingsplannen van het bedrijf en volgt na winkelopeningen in aangrenzende gebieden zoals Pioltello, Magenta en Segrate.
Bron: esmmagazine.com 

Hema opent in Mexico, maar (vooralsnog) alleen online
De Nederlandse retailer Hema heeft de Mexicaanse markt betreden met een webshop. De opening van 200 fysieke winkels - gepland voor dit jaar - is vertraagd door de Covid-19-crisis. Hema had eerder dit jaar haar Mexicaanse plannen aangekondigd: in samenwerking met de lokale franchisepartners Ensueno Groep en Modateles Groep zouden voor het einde van het jaar 200 winkels worden geopend. Sindsdien is het echter behoorlijk rommelig geworden voor de Nederlandse keten: de omzet daalde door de coronacrisis en de strijd om het eigendom werd behoorlijk grimmig.
Bron: retaildetail.eu 

VS: Tops introduceert Shop + Scan app
In het besef dat klanten steeds meer op zoek zijn naar contactloze winkelmogelijkheden is Tops Markets begonnen met het testen van de Tops Shop + Scan app op een locatie in Amherst, New York. Met de app kunnen klanten hun telefoon gebruiken om hun geselecteerde boodschappen te scannen en in hun tas te doen terwijl ze winkelen. Tijdens het winkelen ziet de gebruiker het totaalbedrag van zijn inkopen en ziet hij automatisch de aanbiedingen die van toepassing zijn. Als hij klaar is gaat hij naar de aangewezen rij voor een snel en eenvoudig afrekenproces.
Bron: progressivegrocer.com 

Amazon krijgt goedkeuring van de Amerikaanse overheid voor testen bezorging per drone
Amazon's drone-dienst heeft goedkeuring van de Amerikaanse overheid gekregen om te beginnen met het testen van leveringen via zijn drone-vloot. Prime Air, de speciale dienst die pakketten in 30 minuten of minder aflevert, is goedgekeurd door het Federale Beleid van de Luchtvaart van de VS (FAA) om bezorging via autonome drones te testen.
Bron: reuters.com 

VS: HelloFresh wordt groter in distributie
Maaltijdpakketaanbieder HelloFresh verhoogt zijn distributiekracht. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het nieuwe distributiecentra in Newnan/Georgia en Irving/Texas zal leasen en dat het zijn capaciteit verhoogt door middel van uitgebreide mogelijkheden in de toeleveringsketen om aan de groeiende vraag in Texas te voldoen. Deze uitbreiding zal HelloFresh ook in staat stellen om nieuwe en bestaande klanten beter te kunnen bedienen.
Bron: progressivegrocer.com 

Walmart introduceert lidmaatschapsprogramma, Walmart+, medio september  
Walmart zal zijn langverwachte lidmaatschapsprogramma op 15 september introduceren, waarmee het bedrijf sterker in de sector wil komen te staan en tegemoet wil komen aan de wens van zijn klanten die gemakkelijker willen winkelen. De abonnementsdienst laat opmerkelijk genoeg zien wat niet tot de mogelijkheden zal behoren. Het gaat hierbij om een dienst die concurrent Amazon wel verleent: gratis verzending voor elk item. Walmart+ leden krijgen onbeperkte gratis levering, kortingen van maar liefst € 0,05/gallon (bijna 4 liter) voor brandstof en toegang tot een Scan & Go app waarmee ze de kassa kunnen vermijden. Maar ze zullen nog steeds moeten voldoen aan een minimum besteding van €29 voor elke online-bestelling om verzendingskosten te vermijden. Dat zal neerkomen op  € 82/jaar of € 10,87/maand.
Bron: cnbc.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven