Locatiemanager Cees de Vaan, ERP Barendrecht:

"Citrus dankzij nieuwe waslijn brandschoon en snel bij de klant"

Tholen - Deze week is bij de locatie van Europe Retail Packing (ERP) in Barendrecht een nieuwe citruswaslijn geïnstalleerd. Momenteel wordt de nieuwe lijn van MAF Roda volop getest.


Locatiemanager Cees de Vaan

Volgens locatiemanager Cees de Vaan kan de waslijn het werk van vijf mensen uitvoeren. Minder mensen handen resulteert in een sneller proces, minder fouten en een hogere continue kwaliteit. De nieuwe lijn heeft een capaciteit van 5 ton per uur.

De nieuwe lijn is geschikt voor citrus in de breedste zin van het woord en zodoende voor zowel sinaasappelen, mandarijnen, citroenen, grapefruit als limes te gebruiken. Het fruit wordt vanuit de doos of bins op de lijn gebracht.

Na een eerste handmatige selectie waarin het rotte fruit wordt verwijderd, gaat het citrus het wasgedeelte in, waarna het wordt geborsteld en in de droogunit wordt droog geblazen.

Vervolgens vindt in de UV-tent de naselectie plaats, waarbij door middel van UV-licht de camera’s in staat om de allerkleinste schimmelplekjes op te sporen. "Smeltrot haal je er anders met het blote oog niet altijd uit, maar dankzij het UV-licht kunnen we het er prima uitsorteren. Zo blijft alleen het  allerbeste citrus over om in te pakken. Bovendien wordt verdere aantasting van de partij voorkomen", aldus Cees.

Voor Europe Retail Packing is het de eerste locatie met een citruswaslijn. "We zitten hier in Barendrecht natuurlijk middenin het hart van de citrusimport en we hebben dan ook veel vertrouwen in de toegevoegde waarde ervan. Voorheen deden we alles handmatig, maar een citruswaslijn op eigen locatie spaart mensen uit en zorgt voor een hogere kwaliteit eindproduct."

"Klanten zijn dan ook erg in hun nopjes met deze nieuwe lijn. Hierdoor is het citrus binnen no time klaar om brandschoon én vers bij de klant afgeleverd te worden", besluit Cees.

Voor meer informatie:
Cees de Vaan
Europe Retail Packing Barendrecht
Handelscentrum ZHZ 51
2991 LD Barendrecht 
T: 0627893004
Cees@europeretailpacking.nl  
www.europeretailpacking.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven