Mario de Goede, Dutoit Europe:

"Ananasmarkt nu weer op een goed niveau maar stabiele basis ontbreekt"

Tholen - Nadat in het voorjaar de ananasverkoop op een laag pitje lag, is de markt de afgelopen weken weer aardig aangetrokken. "Op dit moment liggen de prijzen op een mooi niveau rond de 10 euro. De prijs van grote maten zit er wat boven en van de kleine maten wat eronder", vertelt Mario de Goede van Dutoit Europe.

"Die hoge prijzen zijn nu natuurlijk mooi, maar we missen wel stabiliteit op de markt. De markt gaat op en neer en dat zijn in mijn optiek toch signalen van een zwakke markt", vervolgt Mario. "We missen namelijk nog altijd onze vaste afzetkanalen. De verkoop richting de retail blijft weliswaar doorlopen, maar horeca, cateraars en bedrijfskantines nemen veel minder af, vandaar dat de markt zo op en neer gaat."

"Costa Rica zit nu in de post-natural flowering fase, dus er zal de komende weken wel wat meer handel beschikbaar komen. Nu is de aanvoer beperkt en zijn de prijzen redelijk hoog. Dat kunnen we goed gebruiken om de verliezen van de eerste helft van het jaar een beetje te compenseren, want een topjaar zal het sowieso niet meer worden in de ananas!"

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Dutoit Europe
Tel: 010-2211226
m.degoede@dutoiteu.com 
www.dutoiteu.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven