Marktinformatie Flandria:

"Aubergines zijn in een week tijd verdubbeld in prijs"

Iets minder aanvoer bij komkommers vrijdag zorgde voor stijgende prijzen. De zwaarste sorteringen gaan beduidend duurder. Aubergines zijn op een week tijd verdubbeld in prijs, door de grote vraag ernaar. Alle maten liggen ongeveer op hetzelfde prijsniveau. Witloof en prei worden duurder. Het iets mindere weer is hier zeker niet vreemd aan en zorgt voor extra vraag. Naast rode en witte kolen zijn er nu ook stijgende aantallen in groene kolen. Voldoende aanbod aan consumentvriendelijke prijzen. We bevinden ons nu in het hoogseizoen van bloemkool en kennen een overzichtelijk aanbod op de veiling. Prijzen stijgen licht. 

Sla trekt aan in prijs, stijgende vraag. Een groeiend aanbod in broccoli en net zoals prei en witloof zeer gewild. Noteringen normaal voor deze tijd van het jaar. Losse tomaten trekken voor het eerst in weken opnieuw aan in prijs. Verwacht wordt dat de aanvoer lichtjes zal dalen de komende weken, waardoor de prijs verder zal aantrekken. Zelfde verhaal voor trostomaten.

Een verminderde aanvoer van paprika zorgt voor sterke prijzen op de klok. Geel is vandaag de duurste kleur, groen de goedkoopste. Knolselder met groen stijgt in aanbod, voldoende aantallen op de klok aan normale prijzen voor deze tijd van het jaar. Venkel werd duurder en dit in alle sorteringen.

Bron: LAVA nieuwsbrief

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven