Oogst al meer dan verdubbeld

Chinese kiwi heeft goede vooruitzichten

Xiuwen County in Guizhou ligt op een hoogte van zo’n 800 tot 1300 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is er warm en vochtig. Er zijn geen strenge winters en de zomers zijn niet overmatig heet. De vier seizoenen zijn duidelijk gedifferentieerd en de lucht is zuiver. De bodem is licht zuur en er is geen vervuiling. Dit gebied is uitermate geschikt voor de teelt van groenten en fruit. Het unieke karakter van de natuurlijke hulpbronnen en de buitengewone kwaliteit van de lucht zijn belangrijk voor de kiwiteelt in Xiuwen County. Deze provincie is het derde grootste kiwiteeltgebied in China. De belangrijkste variëteit is Guizhang, een late kiwi die meestal nog in oktober wordt geoogst. Het verkoopseizoen loopt door tot maart in het daaropvolgende jaar.

Kiwi-oogst in Xiuwen County

De Guizhang kiwi's uit Xiuwen County zijn cilindrischer van vorm dan de kiwi's uit andere teeltgebieden en de schil is dunner. Het vruchtvlees is smaragdgroen met lichte strepen erdoorheen. De kern is wit of geel. Het vruchtvlees van de kiwi's van deze variëteit is mals en sappig. Guizhang kiwi zit vol met voedingsstoffen, hebben een frisse smaak en de balans tussen zoetheid en zuurtegraad is precies goed. Deze kiwi rijpt laat in het seizoen en als het vruchtvlees zacht en geurig is, dan zijn ze klaar voor consumptie. De kiwi's kunnen gedurende zo’n drie maanden zonder problemen worden opgeslagen bij temperaturen tussen 0-2℃.

Guizhang kiwi's uit Xiuwen County worden verkocht onder de merknaam ‘Guiren Fruit’.

"Onze activiteiten omvatten de samenwerking tussen het bedrijf en de teler. Onze plantages in Ganba, Xiuwen, beslaan een areaal van 133 ha. We telen voornamelijk Guizhang kiwi. De oogst is sinds vorig jaar meer dan verdubbeld en de kwaliteit van het product is aanzienlijk verbeterd. Ten eerste zijn de weersomstandigheden het hele jaar door stabiel geweest en dit stimuleert de ontwikkeling van de kiwi. Ten tweede hebben we meer dan 30 jaar ervaring met de kiwiteelt in Xiuwen County, van planttechniek tot productkwaliteitscontrole. We zijn gerijpt als bedrijf, zou je kunnen zeggen," lacht Wu Shaochun van Guizhou Guiren Fruit Organic Agricultural Development Co.

"De Chinese fruitmarkt doet het dit jaar niet geweldig, maar we zijn redelijk content over de verkoopvoorwaarden van onze kiwi's. Onze marktvooruitzichten zijn goed. Ten eerste heeft de kiwi uit Xiuwen County een sterke reputatie in China, wat zorgt voor een zekere stabiliteit en het vermindert de concurrentie met kiwi's uit andere teeltgebieden. Ten tweede heeft ons bedrijfsteam meer dan 8 jaar gewerkt aan het opbouwen van het high-end merk 'Guiren Fruit'. We vertrouwen op de productkwaliteit van onze kiwi's en de reputatie van ons bedrijf om sterke banden te onderhouden met onze trouwe klanten. We verkopen onze Guiren Fruit kiwi's in heel China, zowel via de traditionele kanalen als via het e-commerce platform JD."

Voor meer informatie:
Wu Shaochun
Guizhou Guiren Fruit Organic Agricultural Development Co., Ltd.
+86 139 8401 5432
894190336@qq.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven