Spanje en Frankrijk onderstrepen het belang van de voedselzekerheid in de EU

Tijdens een videovergadering tussen de Spaanse minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, Luis Planas, en zijn Franse tegenhanger, Julien Denormandie, zijn beiden het eens geworden over de noodzaak om de voedselzekerheid in de Europese Unie te garanderen. Daarbij moet volgens beide ministers een gemeenschappelijke landbouw- en voedselstrategie gehanteerd worden, maar moet ook de concurrentiekracht en de duurzaamheid van de teeltbedrijven voor ogen worden gehouden, zo liet het Spaanse ministerie vorige week donderdag in een verklaring weten.

Tijdens het gesprek bleek dat beide ministers op dezelfde golflengte zitten als het gaat om de grondprincipes van het toekomstige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en de internationale handel in agrovoedingsmiddelen. Planas heeft aangegeven dat de werkzaamheden ter goedkeuring van het beleid zich in een vergevorderd stadium bevinden, waardoor het mogelijk moet zijn om in oktober een algemeen akkoord te bereiken, zoals ook het Duitse voorzitterschap al heeft aangegeven.

Planas heeft ook zijn bezorgdheid geuit over een met Frankrijk gedeeld probleem, namelijk de Amerikaanse importtarieven op bepaalde voedingsproducten als gevolg van EU-steun aan Airbus.

Planas en Denormandie, die nu bijna twee maanden in functie is, hebben de intentie uitgesproken om de "goede en positieve" relatie tussen beide landen voort te zetten.

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven