Mogelijk tekort aan bananen in Dominicaanse Republiek in de komende weken

Door de schade die de storm Laura vorig weekend heeft aangericht, zou er een tekort aan bananen ontstaan en zouden de prijzen voor bananen op de markten van Santo Domingo binnen enkele weken stijgen. Zo voorspelt de voorzitter van de Federatie van Handelaren in Landbouwproductie Miguel Minaya.

Minaya beweert dat wanneer dergelijke situaties zich in het verleden voordeden, in de eerste weken na de storm, de bananenprijzen de neiging hebben te dalen, omdat de telers hun bananen zullen oogsten en op de markt brengen, zodat ze niet verloren gaan. Maar daarna worden de bananen schaars en stijgt de prijs.

"Tot nu toe is de markt vol met de meeste tuinbouwproducten, maar in de komende 15 tot 20 dagen, is het mogelijk dat tenminste het bananenaanbod schaars zal worden als gevolg van de stormschade die bananentelers in de grote teeltgebieden hebben geleden."

Hij meldde dat er gisteren 60 vrachtwagens met bananen uit Barahona op de markt kwamen en ongeveer 40 uit Cibao. Minaya zei dat de prijs van veel tuinproducten tot nu toe redelijk is.

Bron: Dominicantoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven