Continent in opkomst

Afrika kan tegen 2025 zijn huidige productie bijna verdubbelen tot €781 mld

'Afrika is niet voor watjes' beschrijft ongetwijfeld de unieke uitdagingen van dit grote continent, van de verschillende klimaten, de logistiek tot het zakendoen. Als Afrika in zijn geheel in staat is om zich te verenigen, kan het een machtig continent worden op het gebied van de wereldeconomie. Of en wanneer dit zal gebeuren is waarschijnlijk een heel andere kwestie.

Aan het begin van het nieuwe millennium had het tijdschrift The Economist de volgende titel op de voorpagina  "Afrika - het hopeloze continent!" De nieuwe eeuw bracht drastische veranderingen in de handelsstructuur met zich mee (opkomende markten) en "Afrika in opkomst" was een zeer welkome wending in het verhaal. Het continent is rijk aan natuurlijke grondstoffen en naar schatting kan Afrika tegen 2025 zijn huidige productie bijna verdubbelen tot €781 mld. 

Op hortgro.co.za staan enkele Afrikaanse statistieken:

  • Het huidige Afrikaanse bevolkingsaantal is 1.344.163.325, gebaseerd op de laatste schattingen van de Verenigde Naties.
  • De Afrikaanse bevolking is gelijk aan 72% van de totale wereldbevolking.
  • Afrika staat op nummer 2 van de regio's in de wereld (ruwweg gelijk aan 'continenten'), gerangschikt naar bevolking.
  • De bevolkingsdichtheid in Afrika is 45 per km2.
  • Het totale landoppervlakte bedraagt 29.648.481 km2.
  • 8 % van de bevolking is stedelijk (587.737.793 mensen in 2019).
  • De mediane leeftijd in Afrika is 7 jaar.

Over tien jaar zal de Afrikaanse bevolking naar verwachting toenemen, van de huidige 1,34 mld tot 1,68 mld en zal tegen 2050 bijna verdubbeld zijn. Volgend jaar zullen er 31,6 mln mensen bij het totaal zijn gekomen; dat is ongeveer de helft van Zuid-Afrika.

Afbeelding: Hortgro 

In wereldverband is het een jonge bevolking vergeleken met de vergrijzende Europese landen en elders. Er zullen dus meer potentiële consumenten zijn en zij zullen waarschijnlijk (hopelijk) een hoger besteedbaar inkomen gaan hebben.

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven